"Van Der Bruggen en tien anderen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
"Van Der Bruggen en tien anderen"
Foto: © SC

Na de blessure van David Hubert kwam Hannes Van Der Bruggen opnieuw in de ploeg bij AA Gent. Hij kon Fernandez overtuigen en houdt de opnieuw fitte Hubert op de bank. Ook vanavond komt hij aan de aftrap.

Sander De Graeve in Gent

Hij staat immers als eerste op het lijstje van Fernandez. "Zaterdag (vanavond, sdg) speelt Van Der Bruggen plus tien andere spelers. Momenteel speelt Hannes met persoonlijkheid. Hij is ook beslissend bal aan de voet en verbeterde fors in de balrecuperatie. Hij is ook veel sterker geworden in de duels."

"Ook op Brugge, een zware test, heeft hij goed gespeeld. Hannes legt ook regelmaat in zijn prestaties." De lof van Fernandez bewijst nogmaals dat het snel kan gaan in de voetballerij. Enkele weken terug werd de jonge middenvelder nog zonder het te weten aangeboden bij Kortrijk in de deal voor Brecht Dejaegere.

"Niemand is overbodig en niemand is onmisbaar"

Ook de schijnbaar uitzichtloze situatie van Christophe Lepoint veranderde snel. "De spelers spelen zichzelf in de ploeg op training", argumenteert Fernandez. "Niemand is overbodig en niemand is onmisbaar."

David Hubert leek onmisbaar en stond de tweede helft van vorig seizoen steevast in de basis. Hij werd het kind van de rekening door de goeie prestaties van Van Der Bruggen. "Er is nu meer concurrentie op het middenveld dan vorig jaar. Dejaegere kwam erbij, Lepoint heeft zich ook bewezen en Van Der Bruggen speelde drie grote wedstrijden. Hubert was gedurende de week wel erg goed op training."

Ook Sergio Padt verkommert voorlopig op de bank, maar er ligt een kans in het verschiet. "Hij krijgt zijn kans in de beker. Het is altijd moeilijker bij doelmannen, die hebben continuïteit nodig. Ze kunnen ook maar op één positie uit de voeten, terwijl een speler als Lepoint zowel in de verdediging als op het middenveld aan de bak kan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties