Interview Dejaegere: "Het moet beter bij Gent"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Dejaegere: "Het moet beter bij Gent"
Foto: © SC

Brecht Dejaegere past zich na zijn transfer van Kortrijk naar Gent steeds beter aan. De middenvelder kijkt uit naar zijn terugkeer in het Guldensporenstadion en beseft dat het spel beter moet bij Gent.

Door Sander De Graeve

Dejaegere past zich stilaan aan zijn nieuwe omgeving aan. "Het is een andere ervaring voor me. Hiervoor kende ik enkel Kortrijk. Het loopt beter en beter naarmate de tijd vordert. Ik speelde tegen Club Brugge een mindere wedstrijd, maar daarna ging het opnieuw in stijgende lijn. Hoe vertrouwder de omgeving, hoe beter de prestaties."

Ook op training loopt het steeds vlotter, al begrijpt Dejaegere de frustraties van zijn coach. "Er zijn veel kleine blessures, ernstig genoeg om niet te kunnen trainen, maar ook voldoende licht om te kunnen spelen. Dat is niet natuurlijk niet makkelijk."

Hij beseft wel dat het spelpeil beter moet bij Gent. "Natuurlijk, maar tegen Lierse zijn we gestart met zeven nieuwkomers in de basis. Dat is niet niks. Goeie voetballers vinden elkaar wel, ook al duurt dat even. Persoonlijk kan ik het niet blijven steken op die aanpassing. Het moet eens gepaard gaan met goed spel. Hopelijk kan ik zaterdag op het veld al tonen dat het beter gaat."

"Verwacht geen fluitconcert"

De middenvelder kijkt uit naar de partij tegen zijn ex-club en verwacht een goeie ontvangst. "Ik heb daar graag gevoetbald en heb er nog veel vrienden. Ik verwacht zeker geen fluitconcert van de supporters. Ik ben steeds voor hen door het vuur gegaan."

Ook voor Stijn De Smet en Benito Raman is het een speciale partij. Dejaegere maakte samen met hen nog de voorbereiding mee bij Kortrijk. "Stijn hoorde ik nog niet, maar van Benito kreeg ik al een sms. Met beiden kon ik het bij Kortrijk goed vinden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties