Datum: 18/09/2013 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Nou Camp Barcelona
Groep H: Messi rolt Ajax op
Groep H: Messi rolt Ajax op
Foto: © SC

In groep H neemt Barcelona meteen de leiding na een verwachte zege op Ajax. Lionel Messi was met drie goals de man van de match. In Milan hield Celtic lang de nul, maar de Italianen scoorden tweemaal kort voor tijd.

Barcelona - Ajax 4-0

In Camp Nou stond Ajax voor een haast onmogelijke opdracht. De Amsterdammers moesten namelijk proberen om Barça in eigen huis in bedwang te houden. Coach Frank De Boer maakte daarom enkele opmerkelijke keuzes. Zo speelde hij met de kleine Bojan, gehuurd van Barça, in de spits en liet hij verdediger Boilesen linksvoor spelen om Dani Alves te neutraliseren.

Na 22 minuten leek het plan van De Boer in duigen te vallen. Lionel Messi knalde een vrije trap prachtig binnen via de paal. Doelman Vermeer kon er enkel naar kijken. In de tweede helft stond Messi alweer aan het kanon. Hij zette Denswil in de wind en knalde de bal tegen de netten.

Die andere superster van Barça, Neymar, wou zich ook tonen. Met een perfecte voorzet zorgde hij voor verwarring in de Nederlandse verdediging. Vermeer werd geklopt door Piqué in de lucht die de 3-0 binnenkopte. Enkele minuten later zette Messi de puntjes op de i met zijn derde van de avond. Sigthorsson zag daarna nog een penalty gered door doelman Valdés.

Milan - Celtic 2-0

Heel wat minder spektakel was er te zien in Milan - Celtic. Na wat vroeg aanvalswerk van Milan en enkele knappe reddingen van Forster, kwam Celtic na de rust sterker opzetten. Celtic had lange tijd uitzicht op het gelijkspel of misschien de zege, maar kreeg vlak voor tijd toch het deksel op de neus.

Zapata brak tien minuten voor tijd de ban voor Milan. Hij wordt aangespeeld door Balotelli en zijn poging gaat via Izaguirre tegen de touwen. Droefnis alom bij Celtic Glasgow. Het was daarna nog niet gedaan. Celtic kreeg enkele minuten later nog een tweede treffer tegen via Muntari.

Opstellingen

Barcelona Barcelona

  Speler G Beoordeel
Mascherano Javier 90' -
Sánchez Alexis 90' -
Correia Adriano 90' -
Alves Daniel 90' -
Messi Lionel ⚽ ⚽ ⚽ 90' -
Iniesta Andrés 90' -
Valdes Víctor 90' -
Busquets Sergio A 90' -
Piqué Gerard 80' -
Fabregas Francesc 72' -
Neymar A 72' -
  Bank G Beoordeel
Xavi Hernández A 18' -
Pedro 18' -
Bartra Aregall Marc 10' -
Herrera Cristian Tello -  
Montoya Martín -  
Pinto José Manuel -  
Song Alexandre -  

Ajax Ajax

  Speler G Beoordeel
Poulsen Christian 90' -
Duarte Lerin 90' -
Krkic Bojan 90' -
Sigthórsson Kolbeinn 90' -
Møller Boilesen Nicolai 90' -
Vermeer Kenneth 90' -
Van Rhijn Ricardo 90' -
Denswil Stefano   90' -
Blind Daley 78' -
Moisander Niklas   73' -
De Jong Siem 59' -
  Bank G Beoordeel
Serero Thulani 31' -
van der Hoorn Mike 17' -
Schøne Lasse 12' -
Hoesen Danny -  
Cillessen Jasper -  
Sana Tobias -  
Fischer Viktor -  
Herbeleef Barcelona - Ajax