berBergen
cluClub Brugge
Datum: 28/09/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stade Charles Tondreau
Club Brugge heeft nodige moeite met rode lantaarn
Club Brugge heeft nodige moeite met rode lantaarn
Foto: © SC

Club Brugge heeft in zijn eerste competitiematch onder Michel Preud'homme geen vervolg kunnen breien aan het goede voetbal van verleden week tegen Anderlecht. Met één goal in de eerste minuut werd het plecht Bergen wel snel beslist, maar de rest was niet om over naar huis te schrijven.

Michel Preud'homme behield het vertrouwen in de elf die Philippe Clement vorige week tegen Anderlecht opstelde. Cedomir Janevski moest noodgedwongen op vier plaatsten zijn elftal wijzigen en schonk daarbij gratie aan Daan Van Gijseghem die vanuit de B-kern -met wel een bekermatch tegen Westerlo in de benen - onmiddellijk een basisplaats op het middenveld kreeg.

Bergense verdediging slaapt

Mooie plannen dus bij de nieuwbakken Bergen-coach, maar die mochten na één minuut reeds de vuilbak in. Odjidja werd het laantje ingestuurd en had voor doel de ploegmaats maar voor het uitkiezen. Uiteindelijk werd het Lestienne en die scoorde zijn vierde van de competitie terwijl de verdediging van de Draken nog lag te slapen. Een droomstart die wel geen vervolg kende.

Daarvoor werd er te veel met de lange bal gespeeld en had De Sutter te weinig steun om daarmee iets deftig aan te vangen. Odjidja, Lestienne en Sobota vonden elkaar wel, maar hun afstandsschoten gingen ofwel naast of strandden op Werner. Bergen zette daar twee kansjes van De Belder en Chatelle tegenover. U hoort het, wat veelbelovend begon, ontaardde in een vrij zoutloze vertoning.

Kansen, maar geen goals meer

Een geluk dat bij Brugge Lestienne nog rondliep om voor enige opwinding te zorgen, want ook de tweede helft was al bijna halfweg en we hadden nog maar één kans voor De Sutter en één voor Odjidja mogen noteren. Voor de rest was het huilen met de pet op. De ploeg die vorige week Anderlecht over de knie legde was nergens te bespeuren. De drang naar voor was er om één of andere reden niet of het liep telkens fout net voor de zestien.

Daarna ging het iets beter en De Sutter en Sobota soliciteerden druk naar een tweede goal, maar Werner bleef de goede saves uit zijn mouwen schudden. En met 0-1 moest Brugge op zijn hoede blijven. Bergen was allesbehalve sterk en op de laatste met moeite het verschil maken, is toch onrustwekkend.

De kansen waren er, maar ze werden niet afgemaakt. Van Club mag verwacht worden dat ze iets meer het spektakel verzorgen tegen ploegen genre Bergen. Ze kwamen zelfs nog goed weg in de slotfase. Toch heeft blauw-zwart nog steeds geen verliesmatch laten optekenen in de competitie. Bergen van zijn kant wacht nog steeds op de eerste overwinning.

Opstellingen

Bergen Bergen

  Speler G Beoordeel
Werner Olivier 90' -
Timmermans Nicolas   90' -
Franquart Peter 90' -
Van Gijseghem Daan 90' -
Dussenne Noë 90' -
Diandy Cristophe 90' -
Sapina Jérémy 55' -
Matthys Tim 74' -
Chatelle Thomas   90' -
Arbeitman Shlomi 90' -
De Belder Dylan 79' -
  Bank G Beoordeel
Nyoni Vuza Prince 35' -
Jarju Mustapha 16' -
Novillo Harry 11' -
Saussez Adrien -  
Angeli Arnor -  
Mununga Joachim -  
Pugenger Dorian -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Ryan Mathew 90' 8
Meunier Thomas 90' 7
Mechele Brandon 90' 7
Engels Björn   90' 7
Høgli Tom   90' 6.5
Odjidja Vadis A 90' 3.5
Simons Timmy   90' 3.5
Jørgensen Jesper 85' 6
Sobota Waldemar   90' 6
De Sutter Tom 77' 5
Lestienne Maxime 90' 8
  Bank G Beoordeel
Gudjohnsen Eidur 13' 2.5
Adu Enoch Kofi 5'  
Kujovic Vladan -  
Fatai Kehinde Abdul Feyi -  
Duarte Óscar -  
Refaelov Lior -  
De Bock Laurens -  
Herbeleef Bergen - Club Brugge

Vooraf