Superturk: "We gaan niet rekenen voor die periodetitel"

Superturk: "We gaan niet rekenen voor die periodetitel"
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Dit weekend wordt de periodetitel in tweede klasse beslist. Vijf ploegen komen nog in aanmerking, waaronder Antwerp dat momenteel vijfde staat. Emrullah 'Superturk' Güvenc denkt alvast dat het deze keer niet voor hen zal zijn.

Eupen speelt vanavond nog een inhaalwedstrijd tegen Aalst en heeft de beste papieren na de winst tegen Moeskroen van afgelopen weekend. "Mathematisch is het allemaal nog mogelijk, maar ik denk niet dat het voor ons zal zijn. Je moet al beginnen rekenen en op het einde kloppen die rekeningen toch nooit", aldus Güvenc. "Ik denk dat het Eupen zal worden. Wij moeten gewoon winnen tegen STVV en dan zien we wel. Het is altijd beter gewoon naar jezelf te kijken."

Maar nu is dat gelijkspel tegen Geel toch extra zuur?

"Je kan daar blijven over zeuren, maar het is gebeurd. Het is al zo lang geleden en iedereen laat punten liggen. Wij krijgen die penalty tegen en Eupen laat punten liggen tegen Heist. Dat had ook niemand verwacht. Het is gebeurd, en daar moeten we mee leven."

Had je verwacht dat Eupen ging winnen tegen Moeskroen?

"Eerlijk? Ja, want ik vind Eupen een betere ploeg dan Moeskroen. Wij verloren wel tegen Moeskroen, maar ik heb tegen betere ploegen gespeeld. Voetballend en als geheel is Eupen gewoon completer."

Hoe moet Antwerp het seizoen aanpakken?

"Tot de winterstop gaat het volgens mij tussen de vijf ploegen gaan die nu bovenaan staan: Eupen, Moeskroen, STVV, Westerlo en Antwerp. Na de winterstop gaat dat evolueren naar een topdrie en dan moeten we zien dat we daar bij zijn. We moeten niet aan kop staan, maar pieken naar het einde van het seizoen toe om dan toe te slaan. Tot dan moeten we zo kort mogelijk volgen."

En jij? Hoe voel jij je ondertussen?

"Sinds dag 1 voel ik me alsof ik hier al heel wat jaren speel. En het gaat steeds beter."

Emile Mpenza tekende ondertussen bij Aalst. Hij was ook even bij jullie?

"Ja, maar we hebben daar weinig van gemerkt. Hij trainde bij de beloften. De helft van de spelers wist niet eens dat hij hier was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties