Rupert Murdoch aast nu ook op televisierechten JPL

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 11 reacties
Rupert Murdoch aast nu ook op televisierechten JPL
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Fox aast op de televisierechten van de Jupiler Pro League. Naar verluidt zat de Amerikaanse televisiemaatschappij al rond de tafel met vertegenwoordigers van de Belgische eersteklassers.

Fox Broadcasting Company wil de Belgische voetbalwereld aan Amerikaanse normen en waarden onderwerpen. De televisiemaatschappij aast immers op de televisierechten van de Jupiler Pro League. Een pakket dat momenteel in handen is van Telenet.

De gele lachebekjes maakten trouwens al kennis met het bedrijf van Rupert Murdoch. De mediamagnaat snoepte hen immers de uitzendrechten voor de Duitse Bundesliga af. Vanaf 2015 heeft Fox het exclusieve recht om de prestaties van Bayern München en Borussia Dortmund uit te zenden in ons land.

Maar de Amerikanen willen nog een stapje verder gaan. In Nederland en Italië heeft Fox immers een eigen voetbalkanaal. Volgens De Morgen zat de televisiemaatschappij zelfs al samen met vertegenwoordigers van Belgische voetbalclubs.

Het belooft dus een leuk (financieel) dobbertje te worden om de televisierechten. De clubsecretarissen wrijven zich alvast in de handen. Of het voetbal opnieuw achter een decoder verdwijnt als Fox zijn slag thuis haalt, is momenteel niet duidelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties