"De Boeck staat niet ter discussie, spelers moeten antwoord geven"

"De Boeck staat niet ter discussie, spelers moeten antwoord geven"
Foto: © SC

Met 4-2 de boot in gaan tegen OH Leuven en pas dertiende staan in de stand met amper zeven punten na elf wedstrijden. Het is dus niet verwonderlijk dat er vragen gesteld worden over de positie van Glen De Boeck bij Waasland-Beveren. Die moet zich nog geen zorgen maken, aldus manager

Waasland-Beveren presteert onder de verwachtingen. Dat er iets moet veranderen is ook voor Dirk Poppe duidelijk, maar hij legt de schuld niet bij zijn trainer. "Paniek is een te groot woord op dit moment", aldus Poppe bij Voetbalkrant.com. "Ontgoocheling is het juiste woord. We mogen er enkel niet laconiek meer over doen. Niet van: we hebben pech gehad of het zal wel beteren. Dat willen we niet meer horen. We prediken realisme, want ons doel is toch rond de tiende plaats."

De Boeck krijgt echter nog respijt. "Iedereen wil van ons horen dat de trainer ter discussie staat, maar dat is niet zo. Het hoogtepunt was de week voor Oostende. Toen wou iedereen van mij weten of De Boeck buitengesmeten zou worden bij verlies. Maar wij zijn geen club die zo snel die beslissing als oplossing neemt."

"Heb de supporters vuurwerk tijdens en na de match beloofd"

Poppe ging daarentegen deze week de spelerskern met zijn neus op de feiten drukken. "Ik heb de spelers voor hun verantwoordelijkheid gezet", aldus Poppe. "Ik heb hen vier dingen gezegd die we op het veld willen zien: teamspirit, de wil om te winnen, power en concentratie. Ik blijf er bij dat we genoeg kwaliteiten hebben om onze ambities waar te maken."

"Tegen OH Leuven spelen we een heel sterk halfuur, maar als OHL dan in de tweede helft met het mes tussen de tanden op het veld komt, denken wij dat we daarop kunnen blijven teren. Zoiets werkt uiteraard niet. Ik verwacht van de spelers een duidelijk antwoord dit weekend tegen Lokeren", zei Poppe nog. En hij heeft er vertrouwen in. "Ik heb de supporters vuurwerk tijdens en na de match beloofd. Want wij steken altijd vuurwerk af als we winnen..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties