Analyse De kopzorgen van Marc Wilmots: welke Rode Duivels moeten een oplossing zoeken?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 29 reacties
De kopzorgen van Marc Wilmots: welke Rode Duivels moeten een oplossing zoeken?
Foto: © SC

De Rode Duivels leven momenteel toe naar het wereldkampioenschap van volgend kalenderjaar in Brazilië. Maar hoe gaat het met de jongens die bij hun club regelmatig de bank moeten verwarmen? Voetbalkrant.com blikt alvast vooruit.

Door Cédric De Volder

Elke Belgische voetballer droomt momenteel van een plaatsje in de kern van de Rode Duivels voor het WK 2014. Marc Wilmots zal sowieso enkele jongens moeten teleurstellen. Maar hoe gaat het met de spelers die de voorbije weken bij hun club werden gepasseerd?

Daniel Van Buyten

Dante Bonfim en Jérôme Boateng genieten bij Bayern München de voorkeur in het hart van de defensie. Toch moet Daniel Van Buyten zich geen zorgen maken. De 35-jarige verdediger kreeg de voorbije maanden regelmatig speelminuten van Pep Guardiola. Bovendien is hij een belangrijke schakel in de kleedkamer van de Rode Duivels en is hij dé vervanger van de blessuregevoelige Vincent Kompany.

Thomas Vermaelen

Thomas Vermaelen kampt dan weer met andere kopzorgen. De voormalige Ajacied komt amper in de plannen voor van Arsène Wenger bij Arsenal. De verdediger verloor vorig seizoen zijn basisplaats en kon zich – mede door een blessure- nog niet terug in de gratie voetballen. Hij gaf na de interland tegen Wales zelf aan gelukkig te zijn in Londen, maar gaat toch beter op zoek naar een alternatief.

Toby Alderweireld

Toby Alderweireld versierde in het tussenseizoen een transfer naar Atlético Madrid. De verdediger gaf toe te moeten wennen aan het Spaanse voetbal, maar komt wel boven water. Door een blessure bij João Miranda debuteerde hij afgelopen weekend tegen Espanyol en ook gisteren speelde hij in het CL-duel bij Austria Wenen. Over Mega Toby moet Marc Wilmots zich geen zorgen maken.

Kevin De Bruyne

De Oost-Vlaming lijkt opnieuw een plaatsje op de bank te kunnen versieren bij Chelsea, maar speelminuten zitten er momenteel niet in. José Mourinho lijkt geen zin te hebben om zijn middenveld te verjongen en dat is niet in het voordeel van Kevin De Bruyne. Wellicht kiest de middenvelder voor een uitleenbeurt in januari. Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund wierpen al een lijntje uit, maar ook Fenerbahçe ligt op de loer.

Nacer Chadli

Nacer Chadli begon sterk aan het seizoen bij Tottenham Hotspur, maar moest de voorbije weken tevreden zijn met invalbeurten. De voormalige flankaanvaller van FC Twente heeft het geluk dat André Villas-Boas wil roteren in de Europa League. Op die manier kan hij speelminuten opdoen. Al is het Engelse seizoen lang en hard: Chadli zal genoeg spelen.

Dries Mertens

Ook Driesje leek de voorbije maanden een zorgenkind te worden. De flankaanvaller verhuisde van PSV naar SSC Napoli, maar kwam er amper aan spelen toe. Al lijken de kansen zich te gaan keren. Rafael Benitez toonde zich in de Italiaanse media positief over de Rode Duivel. Bovendien leverde hij gisteren een knalprestatie af in het CL-duel bij Marseille. Het komt goed met Dries!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties