Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Jan Breydel
Essevee opnieuw onderuit in Europa

Zulte Waregem heeft stilaan een mirakel nodig om Europees te overwinteren. Het ging in Jan Breydel met 1-3 onderuit tegen Maribor en blijft achter met een 1 op 9.

Aernout Van Lindt in Brugge

Zulte Waregem en Maribor hadden beiden de punten nodig na respectievelijk een 1 en een 0 op 6. Een gelijkspel zou geen van beide teams echt veel vooruit helpen, dus vooraf hadden de coaches al aangegeven beiden voor de overwinning te willen gaan - het voetbal was van ondergeschikt belang. Francky Dury moest Bryan Verboom en - vooral - Olafur Skúlason missen, maar begon verder met de te verwachten basis van dit weekend tegen Cercle Brugge.

Snelle voorsprong na blunder

Net als tegen Cercle Brugge begon ook deze keer Zulte Waregem niet echt scherp aan de wedstrijd. Het liet Maribor meteen in de wedstrijd komen en er zat te weinig grinta in de spelers om echt aanspraak te kunnen maken op het veldoverwicht.

Na een minuut of tien werd Essevee echter geholpen door keeper Handanovic, die op een vrije trap van Hazard de bal liet vallen en zo pardoes in de voeten van De fauw duwde. 1-0 voor Essevee, met dank aan Maribor.

Essevee ook zelf aan het geklungel

Lang kon Essevee echter niet profiteren van de voorsprong: na geklungel achterin van Colpaert kon Crnic snel gelijkmaken. En Maribor ging er zelfs op en over. Een corner raakte niet goed weg en Mertelj nam lekker op de slof: 1-2, meteen ook de ruststand.

Dury wist dat het anders moest en probeerde het met een noodgreep: Duplus en een slappe Hazard gingen er af, een driemansdefensie zou het in de tweede helft moeten gaan doen. Veel offensieve kracht extra in de ploeg met Sylla en Caceres, maar zij misten vooral een resem kansen in de tweede helft.

Mezga doet de boeken dicht

Aan de overkant was het wél meteen prijs: Mezga tikte een pass van Tavares via de paal binnen. Bossut voorkwam nog twee keer de 1-4, maar het meeste spektakel was voor de doelmond van Handanovic te vinden.

D'Haene en Sylla misten elk een opgelegde kans, ook Habibou was er een paar keer dicht bij. Eerst lukte het niet, op het einde leek het niet te mogen. Zelfs niet in een halfuur tegen tien man - na twee keer geel voor Milec - lukte het niet voor Essevee om het veldoverwicht en de druk om te zetten in een doelpunt. Het grootste gevaar kwam ook in de tweede helft van een verdienstelijke De fauw, maar dat was niet voldoende.

Met 1 op 9 wordt het nu moeilijk voor Essevee om nog te dromen van een Europese lente, dat Wigan een puntje meegraait tegen Kazan helpt daar ook zeker niet aan.