Reactie Dury: "Iedereen heeft recht op een slechte prestatie"

Dury: "Iedereen heeft recht op een slechte prestatie"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Francky Dury wisselde Hazard en Duplus bij de rust. Hazard speelde immers niet zijn beste wedstrijd en de oefenmeester wou iets proberen. Achteraf relativeerde hij vooral de wissel.

Sander De Graeve in Brugge

"Het is de tweede keer dat ik die vraag krijg vandaag", aldus Dury na de eerste vraag over de wissel van Thorgan Hazard. "Er vraagt mij niemand waarom ik Duplus vervangen heb. Kijk, het stond 1-2 en je moet proberen een resultaat bij elkaar spelen. Daarom koos ik voor die optie. Ik hield ook in het achterhoofd dat er nog belangrijke matchen aankomen."

In de plaats van Duplus en Hazard kwamen Sylla en Cáceres, twee aanvallers. Op de mindere prestatie van Hazard wou Dury niet te diep ingaan. "Iedereen heeft recht op een mindere prestatie. De coach en de spelers moeten daar de juiste lessen uit trekken."

"Ik hou niet van voorbarige conclusies als: 'we zitten in een dipje' of  'we zijn vermoeid.' Het is als coach ook mijn verantwoordelijkheid hé, vergeet dat niet. Ik wil er goed over nadenken, desnoods vannacht." Dury wou ook niet kwijt of Zulte Waregem te licht weegt voor Europa. "Daar zal ik na de zesde match op antwoorden."

Bekijk hieronder de integrale persconferentie van Francky Dury. Opgelet, het laden van het fragment kan enkele seconden in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties