Speeldag: Speeldag 13
Stadion: King Power at Den Dreef
Schrijnend gebrek aan creativiteit
Marc Van Den Noordgaete

Oud-Heverlee Leuven is niet verder geraakt dan 2-2 tegen hekkensluiter Bergen. Tegen tien Henegouwers etaleerde het in de tweede helft een schrijnend gebrek aan creativiteit om het verschil te maken. Bergen kon met de handen in de broekzakken zijn derde punt dit seizoen pakken.

Marc Van Den Noordgaete in Leuven

OHL startte met de tieners Yagan en Bastiaens. Lenaerts en Subasic waren de andere nieuwe gezichten. Bij Bergen stonden Matthys, Arbeitman en Timmermans aan de aftrap.

De thuisploeg startte het best, telkens op een dieptevoorzet van Van Goethem. Kostovski besloot de eerste keer op een sublieme Werner, de tweede keer onbesuisd over doel. De bezoekers maakten gebruik van die besluiteloosheid via Arbeitman, die een voorzet van Angeli aan de tweede paal simpel binnenkopte. Een koude douche voor OHL na 25 minuten.

Drie minuten, drie keer raak

De Leuvenaars konden zich moeizaam herstellen, tot Ruytinx in de 41ste minuut een hoekschop van Yagan doorkopte naar Pettersson, die maar voor het binnenduwen had. Nog geen minuut later stonden ze echter opnieuw in het krijt. Een slecht weggewerkte bal werd door Diandy over Lenaerts gelobt. In de 43ste minuut werd Kostovski neergetrokken door Van Gijseghem. Rood voor de Bergenverdediger, Ruytinx kende geen genade en joeg vanop de stip de tweede Leuvense gelijkmaker voorbij Werner.

2-2 dus na een bewogen einde van de eerste helft, zeker langs Bergense kant. Vooral nadat Matthys in de zestienmater in verdachte omstandigheden neerging na een duel met Subasic. Lardot sloot echter de ogen. Coach Janevski mikte na de rust op de 2-2 door Angeli te vervangen door Dusenne, maar Ruytinx schoot die hoop bijna aan flarden. Zijn knal belandde centimeters naast.