Top&Flop Hazard & Vazquez

Hazard & Vazquez
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Thorgan Hazard

De statistieken zijn er naar voor Thorgan Hazard. Negen doelpunten, negen assists. Zo zit hij in twee derde van de doelpunten van Zulte Waregem er met een voet tussen. En dan was er nog de mooie voorbereiding op Malanda, die Habibou het verlossende doelpunt op een dienblad aanbood tegen AA Gent. Hazard slaagt er in om ook tijdens moeilijke matchen op te staan en een versnelling hoger te schakelen. Op die manier toonde hij ook tegen de Buffalo's weer zijn meerwaarde. Als hij nog twee maanden op dit niveau speelt, lijkt de Gouden Schoen de onvermijdelijke bekroning te kunnen worden. 

Tessa Wullaert

'Hazardiaans'. Dat was de prestatie van Tessa Wullaert bij de Red Flames tegen Portugal . Ook de Red Flames hadden het een helft bijzonder lastig om op niveau te raken, maar ook hier schakelde Wullaert een versnelling hoger om het verschil te maken. De statistieken zijn er ook naar voor de speelster van Standard Fémina: in een kleine maand scoorde ze twee keer in de Champions League, twee keer in de BeNe League en vier keer voor de Belgian Red Flames. En dan was er nog de mooie voorbereiding op Mermans, die Zeler het verlossende doelpunt op een dienblad aanbood tegen Portugal. 

Joris Delle & Barry Boubacar Copa

Joris Delle kreeg bakken kritiek over zich heen omdat hij publiekslieveling Bram Verbist buiten zijn eigen rekening om naar de bank verwees. De goalie bewijst ondertussen wel dat hij van waarde kan zijn. In een zinderend matchbegin hield hij De Sutter en Sobota van een doelpunt. Ook Copa lijkt er overigens door te komen: na enkele mindere weken hield hij knap de nul tegen Lierse. Matchwinnende doelmannen, altijd leuk.

FLOP

Victor Vazquez

Vazquez was terug van weggeweest bij Club Brugge en mocht van Preud'homme in de basis starten. Het beeld van de coach na de rode kaart voor de Spanjaard zei veel, het was dan ook een heel domme uitsluiting. Een revanchemoment met een trapje, en Club kon met tien ten onder gaan in de Brugse derby. Nul op negen zo voor Preud'homme en vooral: vier doelpunten in zes wedstrijden. Garrido kreeg de Zwarte Piet toegeschoven en kon terug naar Spanje, maar ook onder de opvolger draait het nog niet.

De fysieke paraatheid van AA Gent

Het blijft toch een probleem, die fysieke paraatheid van AA Gent. Een uur lang kon het mee in en tegen Zulte Waregem, daarna ging het kopje onder. Rednic wisselde drie keer, maar er zaten er meer dan drie door. Neto liet zich helemaal overspoelen, Maréval zag af en Diogo betaalde het gelag met een dubbele gele kaart. Het bestuur en de trainer weten het probleem en moeten nu op de tanden bijten tot er iets kan aan gedaan worden.

OH Leuven

Oud-Heverlee Leuven had een uitgelezen kans om zich naar iets veiliger oorden te voetballen, maar het kon in eigen huis geen afstand nemen van hekkensluiter Bergen. En dan kwam het nog al bij al goed weg, want het had ook anders kunnen lopen qua strafschoppen en doelpunten. De malaise is groot, tot ongenoegen van het publiek ook - een pak studenten konden het tij niet keren. Zaterdag moet OHL naar Anderlecht, benieuwd of het daar anders kan.

Ongeluksvogel van de week: Charleroi

Goed spelen, de kat in het meer dan gevulde bakje hebben en toch puntenverlies lijden. De laatste vijf minuten waren er teveel aan voor de Carolo's, waardoor ze in het pelotonnetje blijven hangen van teams die vooral achteruit moeten kijken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties