Datum: 02/11/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Stade Charles Tondreau
KRC Genk met enige moeite voorbij rode lantaarn
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
KRC Genk met enige moeite voorbij rode lantaarn
Foto: © SC

KRC Genk heeft vanavond met 2-3 gewonnen bij RAEC Mons. Fabien Camus kroonde zich tot held van de avond. Al lieten de Limburgers zich in het slot bijna verrassen door de rode lantaarn.

Cédric De Volder in Bergen

Mario Been koos in het Stade Tondreau voor Bernard Kumordzi als vervanger voor de geschorste Khaleem Hyland. Verder kwamen dezelfde tien namen als afgelopen woensdag op de mat. Bij RAEC Mons moesten Arnor Angeli, Shlomi Arbeitman en Thomas Chatelle voor het aanvallende geweld zorgen.

Limburgers wachten niet

Het waren de eerder geciteerde namen die ook meteen voor de aanval kozen. De Limburgse defensie kon de golfjes echter gemakkelijk neutraliseren. En wat volgde was enorm sneu voor De Draken. Fabien Camus dweilde zijn flank af en bracht de bal voor doel. Julien Gorius twijfelde niet en knalde het leer voorbij een grabbelende Olivier Werner.

Het was in de eerste helft nochtans vooral Bergen dat zich profileerde. De rode lantaarn voetbalde enkele kleine kansjes bij elkaar, maar het vizier van Jérémy Sapina en Arbeitman was duidelijk niet goed afgesteld. Laszlo Köteles had dan ook niet de minste moeite met hun pogingen. Al moet het gezegd: de mentaliteit waarmee Bergen stond te voetballen, verdiende op zijn minst een pluim.

Vossen en Camus knijpen Draken dood…

Ook na de koffie zagen de toeschouwers hetzelfde voetbal. Bergen probeerde het laken naar zich toe te trekken, terwijl KRC Genk geduldig op een kansje bleef wachten. En dat kwam er ook: Camus gaf de Henegouwse verdedigers het nakijken met een afgemeten doorsteekpas. Jelle Vossen liet Werner geen kans, 0-2.

Amper vijf minuten waren de rollen omgedraaid. Jelle Vossen kapte zich mooi vrij en stuurde Camus in het straatje. De Franse Tunesiër verschalkte de thuisdoelman met een mooi stiftertje, 0-3. De meegereisde fans konden alvast aan een feestje beginnen. Hun rood-witte collega’s lieten het allemaal niet (meer) aan hun hart komen.

Henegouwse verrassingsaanval zonder resultaat

Alhoewel? De roodhemden hadden wel degelijk nog iets in petto. Een dik kwartier voor affluiten verlengde Mustapha Jarju een voorzet van Nicolas Timmermans in doel. Mario Been zat enkele minuten later toch opnieuw ongemakkelijk te schuifelen op de bank. Arbeitman had er eventjes voordien immers 2-3 van gemaakt. Het slotoffensief van de thuisploeg haalde verder niets uit.

KRC Genk pakt – zonder krachten te verspelen – de leidersplaats. Standard volgt op twee puntjes, maar De Rouches geven morgen nog KAA Gent partij in de fonkelnieuwe Ghelamco Arena. Bovendien lijkt er maar geen einde te komen aan de reeks van De Smurfen. Genk is nu al zestien wedstrijden ongeslagen. Leuk detail: volgend weekend komt RSC Anderlecht op bezoek in de Cristal Arena.

Opstellingen

Bergen Bergen

  Speler G Beoordeel
Werner Olivier 90' -
Timmermans Nicolas A 90' -
Van Gijseghem Daan 90' -
Sapina Jérémy 90' -
Monteyne Pieterjan A 90' -
Diandy Cristophe 90' -
Ntambwe Brice 61' -
Matthys Tim 73' -
Chatelle Thomas 90' -
Angeli Arnor 61' -
Arbeitman Shlomi 90' -
  Bank G Beoordeel
Jarju Mustapha  29' -
Soumah Richard 29' -
De Belder Dylan 17' -
Nyoni Vuza Prince -  
Beleck A'Beka Steve Leo -  
Saussez Adrien -  
Dussenne Noë -  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' -
Anele Ngongca 90' -
Koulibaly Kalidou 90' -
Kara Mbodji Serigne Modou 90' -
Tshimanga Derrick   90' -
Kumordzi Bernard Yao 90' -
Camus FabienA A 90' -
Gorius Julien 90' -
Buffel Thomas 65' -
Vossen JelleA 90' -
De Ceulaer Benjamin 61' -
  Bank G Beoordeel
Limbombe Anthony 29' -
Ojo Kim 25' -
Walsh Sandy -  
Ayub Timbe Masika -  
Schrijvers Siebe -  
Van Hout Kristof -  
Gerkens Pieter -  
Simaeys Jeroen -  
Herbeleef Bergen - KRC Genk

Vooraf