Drie spelers van Southampton in Engelse selectie

Koen Donvil
| 2 reacties
Drie spelers van Southampton in Engelse selectie
Foto: © SC

Engeland-coach Roy Hodgson riep met Jay Rodriguez, Adam Lallana en Rickie Lambert drie spelers van Southampton op voor de vriendschappelijke wedstrijden tegen Chili en Duitsland. Voor Rodriguez is het zijn eerste selectie.

Southampton doet het met een gedeelde vijfde plaats momenteel uitstekend in de Premier League. Dat vertaalt zich nu ook naar de nationale ploeg van Engeland. Hodgson riep maar liefst drie spelers op van The Saints.

Aanvaller Lambert (31) heeft al drie caps voor Engeland en scoorde daarin zelfs twee keer. Middenvelder Lallana (25) werd eerder al één keer opgeroepen, maar kwam toen niet in actie. Voor aanvaller Rodriguez (24) is het zelfs zijn eerste selectie.

Southampton-coach Mauricio Pocchetino zegt aan BBC trots te zijn op zijn internationals. "Ze werken hard op training en verdienen dit. Dit is erg goed nieuws voor de club en is een bevestiging dat we het prima doen."

De laatste keer dat er drie spelers van Southampton in de Engelse selectie zaten, dateert al van januari 1986. Toen zaten Peter Shilton, Danny Wallace en Mark Wright in het team dat Egypte met 4-0 versloeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties