Leekens: "Het wordt een schitterende voetbalnamiddag"

Leekens: "Het wordt een schitterende voetbalnamiddag"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Komend weekend staat er opnieuw een 'Super Sunday' op het programma. Standard ontvangt Club Brugge terwijl Anderlecht op bezoek gaat bij Racing Genk. "Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een heerlijke voetbaldag van te maken."

Door Joris De Wolf

Standard zit de laatste tijd in een dipje. De Luikenaars sprokkelden de voorbije vijf competitiewedstrijden slechts zes punten. Bovendien werden de Rouches afgelopen week uitgeschakeld in de Europa League door het Oostenrijkse Red Bull Salzburg. Ook Club Brugge acteerde de voorbije maanden niet op een bijster hoog niveau. Net als Standard pakte blauw-zwart amper zes punten de voorbije vijf wedstrijden.

“Ik ben heel benieuwd naar de huidige machtsverhoudingen”

“Het wordt zeker en vast een geladen wedstrijd tussen twee traditieclubs”, zegt voormalig Club Brugge-trainer Georges Leekens in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Ik ben benieuwd naar de huidige machtsverhoudingen. Het Luikse publiek verwacht een reactie van hun spelers en ook de supporters van Brugge moeten tevreden gesteld worden. De wedstrijd zal volgens mij beslist worden op het middenveld. Ik ben heel benieuwd wie het laken naar zich toe zal trekken.”

Voor Club Brugge-trainer Michel Preud’homme is de terugkeer naar Sclessin een aparte gebeurtenis. De voormalige doelman van de Rode Duivels was zeventien jaar speler aan de boorden van de Maas en leidde de club in een nog niet zo ver verleden naar de landstitel. “Het zal voor Michel een emotioneel moment zijn, maar ik denk dat hij professioneel genoeg is om zich daarvan te distantiëren. De Standard-supporters zullen hem alleszins een warm onthaal geven.”

Met Genk tegen Anderlecht staat er een tweede topaffiche geprogrammeerd op zondag. Vooral Racing Genk zit in een positieve spiraal. De troepen van Mario Been zijn nu al zeventien wedstrijden ongeslagen. Ook in Europa gaat het de Limburgers voor de wind. Na een gelijkspel op het veld van Rapid Wien staan Jelle Vossen en co met anderhalf been in de volgende ronde.

“Het gelijkspel tegen PSG was mooi, maar Anderlecht mag daar niet te lang bij stilstaan”

Anderlecht kende de voorbije maanden een periode met veel ups en downs, toch is de moraal positief. Afgelopen dinsdag sprokkelde paars-wit een puntje op het veld van het ongenaakbaar gewaande PSG. “Een opsteker van jewelste voor een ploeg die de laatste tijd heel wat kritiek te verwerken kreeg.”

“Het gelijkspel in Parijs was mooi, maar de Brusselaars mogen daar niet te lang bij stilstaan. Dat Van den Brom nu kiest voor meer ervaring is doodnormaal. De jeugd kansen geven is positief, maar dat moet gekoppeld zijn aan ervaring.”

“Genk mag dan wel zeventien wedstrijden ongeslagen zijn, tegen Rapid Wien kregen ze twee gemakkelijke doelpunten binnen. Ik denk dat daar mogelijkheden liggen voor paars-wit. Het wordt zeker een boeiende partij.”

“Voor de neutrale voetbalfan wordt het een schitterend voetbalweekend”

Leekens verwacht in ieder geval een prachtige voetbalnamiddag. “Er staat nog niets op het spel en met een puntendeling schieten alle ploegen niet veel op. Daarom denk ik dat iedereen vol voor de overwinning zal gaan. Voor de neutrale voetbalfan zal het een schitterend voetbalweekend worden”, besluit Leekens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties