ohlOH Leuven
lieLierse SK
Datum: 09/11/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: King Power at Den Dreef
OH Leuven herademt na winst tegen Lierse
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
OH Leuven herademt na winst tegen Lierse
Foto: © SC

Ronny Van Geneugden haalt opgelucht adem. Hij bracht vijf nieuwe spelers en leidde zijn troepen zo naar een zeer belangrijke 2-0 overwinning tegen Lierse. Dankzij deze driepunter komt OH Leuven op gelijke hoogte met de Pallieters.

Robby Morren in Leuven

Ronny Van Geneugden wijzigde zijn team op liefst vijf plaatsen. Petterson en Ngolok waren geschorst, Kostovski, Bandalovski en Lenaerts verhuisden naar de bank. Bailly, Thompson, Van Goethem, Ruytinx en Wijns mochten starten. Bij Lierse stuurde Stanley Menzo de elf jongens die vorige week Charleroi versloegen het natte veld op.

Van Geneugden had zijn troepen het belang van deze partij duidelijk ingepeperd. De Leuvenaars trokken voluit de kaart van de aanval en dat rendeerde. Nog voor de 25e minuut stond de dubbele voorsprong op het scorebord.

El Torro doet het weer

Al na drie minuten had Ogunjimi de score moeten openen maar hij trapte wat onhandig op doelman Goris. Het was slechts uitstel. Een erg bedrijvige Ruytinx omspeelde zijn vriend Hoefkens en knalde het leer vanop de rand van de zestien heerlijk tegen de touwen. Minuten later stond Ruytinx opnieuw op de juiste plaats. Ditmaal kon Goris zijn schot pareren maar de bal kwam in de voeten van Geraerts die zo één van de makkelijkste goals uit zijn carrière kon scoren. Dolle vreugde bij talrijk opgekomen Leuvense supporters.

Wat kon Lierse daartegenover stellen? Bijzonder weinig. Messoudi ging in de eigen zestien in de fout maar Menga nam het geschenk, in tegenstelling tot vorige week tegen Charleroi, niet aan. Verder wel veel balbezit voor de Pallieters maar te weinig creativiteit.

Goede wil maar onmacht bij Lierse

De geelhemden zetten alles op alles op zoek naar de aansluitingstreffer. Hoekschoppen en afstandsschoten volgden elkaar in sneltempo op maar telkens weer zonder resultaat. Dolly Menga was het dichtst bij een treffer toen hij de verste hoek uitzocht maar de bal dwarrelde net naast.

Menzo greep in: hij br acht Watt en Farssi tussen de lijnen. Veel goede wil wel bij Lierse maar te weinig kwaliteit. Te veel slordigheden, balverlies en een laatste pass die er nooit uitkwam zorgden ervoor dat de thuisploeg de voorsprong al bij al makkelijk kon verdedigen in een tweede helft die bol stond van de overtredingen en gele kaarten. Het bleef 2-0.

OHL en Lierse tellen evenveel punten na de heenronde. Het goede gevoel dat in Lier aanwezig was na de winst tegen Charleroi maakt plaats voor een bezorgde blik. Voor de Leuvenaars is deze driepunter meer dan welkom.

Opstellingen

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Ogunjimi Marvin   90' 6
Raymaekers Wim   90' 3.5
Robson Severino da Silva 90' 5.5
Wijns David 90' 5
Thompson Kenny   90' 4.5
Geraerts Karel 90' 4.5
Van Goethem Kenneth 90' 5
Bailly Logan 90' 6.5
Ruytinx Bjorn 88' 8
Messoudi Mohamed A 82' 2.5
Azevedo Thomas 59' 4
  Bank G Beoordeel
Buysens Ludovic 31' 5
Kostovski Jovan 8'  
Gislason Stefan 2'  
Bastiaens Wout -  
Cerigioni Alessandro -  
Bandalovski Ivan -  
Lenaerts Yves -  

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
Hoefkens Carl 90' 0
Losada Hernan   90' 1
Goris Nathan 90' 5
Wils Thomas   90' 1
Menga Dolly Doningos   90' 1
Maciel Sousa Campos Wanderson 90' 0
Swinkels Arjan 90' 0
El Sayed Ghaly Hossam   90' 1
Traoré Hamari   66' 0
Vercauteren Julien 53' 0
Ahmed Farag Samir 53' 1
  Bank G Beoordeel
Farssi Rachid 37' 1
Watt Anthony 37' 1
Saïdi Karim 24' 1
Berezovskiy Igor -  
Lambot Benjamin -  
Corstjens Wouter -  
Yasser Ahmed -  
Herbeleef OH Leuven - Lierse SK