Datum: 04/10/2013 02:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Achter de Kazerne
Cercle wint in extremis na waanzinnig slot
Tamara Vereecken
| 0 reacties
Cercle wint in extremis na waanzinnig slot
Foto: © SC

Zowel KV Mechelen als Cercle Brugge vochten als leeuwen voor de drie broodnodige punten. Het regende kansen de hele wedstrijd lang maar een knotsgekke eindfase en een penalty in blessuretijd beslisten over de winnaar.

Harm Van Veldhoven moest noodgedwongen de gekwetste Diabang vervangen – jammer, vond de Mechelse coach, want hij was goed op dreef. Trajkovski nam z’n plaats in.
Na de blamage afgelopen zondag liet Lorenzo Staelens Lukas Van Eenoo en Gael Etock uit z’n basiself. Van Roose en Uchebo waren tegen Standard nog invallers van dienst maar konden hun trainer blijkbaar overtuigen en verschenen vanavond aan de aftrap.

De thuisploeg begon het felst aan de wedstrijd en kreeg dan ook de eerste kans: Rits met een trap richting verste paal, Delle moest plat om de openingstreffer te voorkomen. Cercle versierde in het eerste kwartier ook een kansje via Kabananga, maar zijn schot ging een metertje naast.

Vanaf dat moment kregen we twee evenwaardige ploegen die duidelijk allebei voor de volle buit gingen, wat resulteerde in een pak kansen. Trajkovski wilde z’n basisplaats graag vieren met een doelpunt maar bij z’n eerste grote mogelijkheid botste hij op Joris Delle die z’n hoek goed verkleind had.
Aan de overkant poogde Van Acker Biebauw te verrassen met een pegel van ver: zijn eerste schot belandde in het pak maar bij z’n tweede poging slaagde hij bijna in z’n opzet, gelukkig voor de thuisploeg was hun doelman alert. Stephen Buyl probeerde even later hetzelfde maar zijn schot was te flauw.

Voor Malinwa was het Junker die nog tot twee keer toe voor gevaar kon zorgen: eerst ging z’n kopbal naast, daarna kon hij helemaal vrij trappen maar mikte onbegrijpelijk hoog over doel.
In de slotfase van de eerste helft kwam Cercle bijna op voorsprong via een own-goal: Vandam en Biset begrepen elkaar niet bij het wegwerken van een voorzet van Boi, de bal week af op Biset maar belandde – gelukkig voor KV Mechelen – op de kruising.  
We gingen dus rusten met een 0-0 ruststand na een leuke eerste periode waarin enkel de doelpunten ontbraken.

Tweede helft

En ook na de koffie kregen we twee teams die vol voor de drie punten bleven gaan. Weer was de eerste grote kans voor de thuisploeg, maar noch Junker, noch Trajkovski konden de voorzet van Vandam in doel werken. Ook Cercle deed z’n duit in het goedgevulde kansenzakje, maar een kopbal van Mertens belandde op het dak van het doel.

En na dat alles bleef het beste nog tot het einde bewaard want de wedstrijd kende een waanzinnig slot! Monachello bracht Cercle op voorsprong door een voorzet van Kabananga voorbij doelman Biebauw te werken. De thuisploeg wilde dit uiteraard niet zo laten en ging koortsachtig op zoek naar de gelijkmaker, waar ze niet lang op moesten wachten. Mokulu trapte eerst nog onbegrijpelijk op de paal, waarna Destorme al z’n frustratie in zijn schot legde en met succes, hij krulde de gelijkmaker in de rechter bovenhoek, 1-1! Een correct gelijkspel leek iedereen te denken maar ref Gumienny besliste daar anders over: hij floot penalty voor een lichte fout op Monachello, tot grote woede van iedereen met een rood-geel hart. Van Acker zette die bedaard om, 1-2... en Cercle naar huis met drie punten!

Heel gemengde gevoelens hier Achter de Kazerne… Dolle vreugde bij Cercle Brugge dat heel de wedstrijd knokte voor deze drie punten en uiteraard teleurstelling bij KV Mechelen want zij hadden zeker ook meer verdiend na de talloze kansen die ze bijeen speelden! De neutrale supporter kon natuurlijk genieten van een heel levendige match met een knotsgekke en verrassende ontknoping!

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Vandam Jerry   90' 5
Ghomsi Antonio   90' 5
Biset Maxime 90' 5
De Witte Seth 90' 5
Cordaro Alessandro   90' 5
Bateau Sheldon 90' 0
Mokulu Benjamin 90' 5
Trajkovski Aleksandar 68' 5
Junker Mads 64' 5
Rits Mats 45' 5
Biebauw Wouter 90' 0
  Bank G Beoordeel
Destorme David 45' 0
Enevoldsen Thomas 26' 5
Iddi Abdul-Yakuni A   22' 5
Michalski Seweryn -  
Prodell Viktor -  
Pacovski Tomislav -  
Van Loo Anthony -  

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Delle Joris 90' -
Cornelis Hans 90' -
Wils Stef 90' -
Mertens Gregory 90' -
Buysse Bart   90' -
Van Acker Thibaut 90' -
Boi Frederik 90' -
Van Roose Karel 90' -
Uchebo Michael 70' -
Kabananga Junior A A   90' -
Buyl Stephen 75' -
  Bank G Beoordeel
Etock Gaël Junior 20' -
Monachello Gaetano 15' -
Smolders Tim -  
Coppens Jo -  
Van Eenoo Lukas -  
Vidarsson Arnar -  
Deconinck Jilke -  
Herbeleef KV Mechelen - Cercle Brugge

Vooraf