Reactie Junker: "Trainer moet niet slachtoffer worden"

Tamara Vereecken
| 23 reacties
Junker: "Trainer moet niet slachtoffer worden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na het verlies zaterdagavond staat KV Mechelen twaalfde. Ze hadden zeker meer verdiend tegen Cercle, maar Malinwa had vooral gehoopt om te klimmen in de rangschikking. De ontgoocheling was dan ook groot na afloop, maar Mads Junker benadrukte dat spelers en trainer weinig te verwijten viel.

Het werd een felbevochten wedstrijd Achter de Kazerne. “We kwamen er moeilijk doorheen inderdaad: twee verdedigers, twee controlerende middenvelders en ook langs de flanken was het goed afgesloten. We kregen wel mogelijkheden maar het was knokken.”

In de stand springt Cercle over KV Mechelen door deze overwinning. “Ja, en Charleroi won ook… Het is duidelijk dat dit niet is wat we hadden gehoopt. Er volgen nog matchen genoeg om dit recht te zetten maar op een avond als deze verliezen we echt punten, zeker omdat we meer verdienden. We probeerden dit te winnen, het zat dan een beetje tegen en in de laatste minuten gingen we toch nog onderuit,” aldus Junker.

Het bestuur had aangegeven dat ze na tien matchen zouden evalueren, vrees je dat de coach het slachtoffer wordt? “Nee, dat denk ik niet. Ik ben geen voorzitter, maar het lijkt me sterk dat dat zo zou zijn. Hij geniet nog het vertrouwen, we voetballen niet slecht en tonen inzet. Het puntenverlies vandaag is een serieuze streep door de rekening maar het is niet dat we waardeloos op de mat stonden. Het spel en de motivatie zijn er! Ik denk dat we nu allemaal wat rust nodig hebben en dan binnen twee weken er opnieuw staan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties