Reactie "Gewoon een vraag, meer niet"

Tamara Vereecken
| 18 reacties
"Gewoon een vraag, meer niet"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen verloor in extremis z'n wedstrijd afgelopen weekend, de 1-2 viel in de allerlaatste minuut na een penalty. Bij Malinwa waren ze niet akkoord, maar 'verhaal halen bij de ref' leverde Ghomsi rood op na affluiten. "Nergens voor nodig", vond de Mechelse verdediger, alsook ploegmaat Biset.

Maxime Biset was zwaar teleurgesteld na het verlies zaterdagavond tegen Cercle Brugge. “Dit is moeilijk te beschrijven, niemand had erop gerekend en het is toch gebeurd. We deden er alles aan maar kenden geen geluk in onze afwerking, ook ongelukkige kleinere fases – je kan wel stellen dat we een pech-avond hadden. Zeker omdat we die fatale goal pakten in de allerlaatste minuut na toch wel een dubieuze fase. Zo’n situatie maak je niet vaak mee, maar vandaag was het zo en daar moeten we nu mee om.”

Antonio Ghomsi maakte de fout op Monachello waarvoor de felbesproken penalty gefloten werd. De Mechelse verdediger ging na het eindsignaal richting scheidsrechter Gumienny om uitleg te vragen. Er werd iets gezegd of gedaan wat niet door de beugel kon, oordeelde Gumienny en dus trok hij meteen rood.
Maxime Biset: “Ik stond bij de ref op dat moment. Kijk, Ghomsi stelde gewoon een vraag, meer niet. Hij vroeg de arbiter wat hij gezien had, wat hij fout gedaan had om die penalty tegen te krijgen. In mijn ogen was daar niks mis mee, je mag toch gewoon een vraag stellen? Er waren geen beledigingen of verwijten. De scheids moet toch begrijpen dat dit een enorme ontgoocheling was voor KV Mechelen - als wij dan vragen wat er gebeurd is, dan moet hij z’n verantwoordelijkheid opnemen en zeggen wat de fout was. Als je daar rood voor krijgt, dat vind ik zeer streng! Ik probeerde nog uit te leggen aan de scheidsrechter dat het gewoon door de teleurstelling was dat Antonio die vraag stelde en ja, hij herhaalde ze misschien een paar keer, maar was het echt nodig om direct met kaarten te gaan zwaaien? Dat is jammer, want nu zitten we nog met een schorsing die totaal niet nodig was, da’s extra zuur. Zeker voor Ghomsi, die is goed bezig. “

Dus meer dan die vraag gesteld, is er niet gebeurd volgens jou? “Nee. Trouwens, hij heeft er een goed seizoen opzitten, gaat correct om met arbitrage en nu wordt alles weer opgerakeld. En dat terwijl die jongen echt z’n best doet, ook op training. Het is door een verschillende perceptie dat hij nu rood heeft gekregen en weer z’n reputatie tegen, da’s zonde.”

Ook Antonio Ghomsi zelf wilde reageren. “Ik begrijp het niet, echt niet. Ik wilde gewoon vragen waarom hij die strafschop gefloten had. Het was een discutabele fase, we trokken aan mekaars truitje, dan kan ik toch wel vragen waarom hij floot; je mag toch discussiëren? Maar nog voor ik m’n mond opendeed, zei de ref al: ‘wil je geel misschien’ en dan gaf hij me zelfs nog direct rood (Ghomsi kreeg eerder in de match al geel voor de penaltyfout), ik ben heel erg teleurgesteld…”

Gewoon een vraag, een andere perceptie of werd er toch meer gezegd of gedaan? Het wordt voor Ghomsi en KV Mechelen nog afwachten welke strafmaat het Bondsparket uitspreekt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties