Reactie Monachello: "Ja, het was penalty"

Tamara Vereecken
| 27 reacties
Monachello: "Ja, het was penalty"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Beklijvende slotminuten in KV Mechelen - Cercle waarin de bezoekers uiteindelijk aan het langste eind trokken. Staelens en co namen de drie punten mee naar Brugge na een felbesproken penalty in de allerlaatste minuut.

Toen Gumienny floot en naar de stip wees, kreeg hij heel Mechelen over zich heen. Ook al gaven de tv-beelden ‘m wel gelijk, niet elke ref zou dit op zo’n moment gefloten hebben. De man die neerging in de zestien, Gaetano Monachello, vond na afloop - uiteraard - dat de scheids het bij het rechte eind had. “Er werd aan m’n shirt getrokken en kreeg een duw net toen ik wilde koppen, ik viel en dus was het een terechte penalty,” aldus de Cercle-spits.

Thibaut Van Acker zette de strafschop in alle rust om en bezorgde z’n ploeg zo in extremis de winst. “Super he, het was heel lang geleden dat Cercle buitenshuis nog drie punten pakte, dit was nodig voor de moraal. Het is goed dat dit net voor de break gebeurt. Nu even genieten, rusten en dan weer knokken voor elk volgend punt want er komt een moeilijke reeks aan.”
Van Acker besefte wel dat het ook anders had kunnen lopen en begreep de ontgoocheling van z’n tegenstander. “Zeker, we hebben er allebei voor gevochten. Maar het geluk stond nu eens aan onze kant.”

Hetzelfde gevoel bij Monachello, die wel tevreden moest zijn met z’n invalbeurt: scoren en een penalty krijgen. “Ja zeker, dat is fijn voor mij maar zeker ook voor de ploeg. Deze drie punten doen zoveel deugd na twee slechte wedstrijden.”

Uitgeleend door Monaco

Gaetano Monachello is nu al een tijdje in België en blijft nog tot het einde van het seizoen bij Cercle Brugge, hoe bevalt het ‘m hier? “Ik werd uitgeleend door Monaco om hier in België bij te leren en progressie te maken. Ik ben pas 19 jaar, voor mij is dit een perfecte opportuniteit. Ik begrijp waarom ze me hier gestald hebben, tegen Falcao concurreren bij Monaco zou wat moeilijk geweest zijn (lacht).”

Je hebt een driejarig contract bij Monaco, hoop je nog met hem samen te spelen? “Ik heb al een wedstrijd met hem mogen spelen, in het begin van dit seizoen, vriendschappelijk tegen Düsseldorf. En ter info: ik scoorde in die match, Falcao ook… ik één, hij drie keer!”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties