Reactie Dury: "Warme match in bittere weersomstandigheden"

Dury: "Warme match in bittere weersomstandigheden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de tweede helft van Zulte Waregem - Oostende werden we verwend met misschien wel het betere voetbal dat we al zagen dit seizoen. Twee ploegen die zonder schroom ten strijde trokken en veel kaatsten. Dat viel ook Essevee-coach Francky Dury op.

Aernout Van Lindt in Waregem

“Dit was voor het publiek een mooie en warme match in bittere weersomstandigheden”, kwam de dichter in Francky Dury bijna boven. “Vooraleerst een dikke proficiat aan de beleidsmensen, de coach en de spelers van Oostende. Het is een goede ploeg, misschien de beste van het rechterrijtje.”

Dury had zijn plannetje klaar om Oostende aan te vallen: “We wilden er snel tegenaan gaan en ze meteen achteruitdrukken. Dat lukte, maar we konden niet scoren en na een misverstandje achteraan werd het 0-1.”

“Veel risico moeten nemen”

“Het was jammer dat we voor de rust niet meer konden gelijkmaken. Daardoor werden we verplicht om veel risico te nemen. We speelden de tweede helft met drie verdedigers en tegenwind. Als je dan bij de tegenpartij een Depoitre in de aanval hebt staan … hij was echt sterk.”

“Het duurde te lang om gelijk te maken en meteen kwamen we terug achter. De manier waarop we terugvochten in onze 33e match van het seizoen is wel heel goed. Ik ben ontgoocheld dat we niet wonnen, maar al bij al wel content. Oostende was een heel harde noot om te kraken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties