Datum: 21/12/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem en Oostende delen punten na boeiend duel
Zulte Waregem en Oostende delen punten na boeiend duel
Foto: © SC

Zulte Waregem en Oostende hebben de punten gedeeld aan de Gaverbeek. Na een aangename wedstrijd werd het uiteindelijk 2-2. Zo verliest Essevee voor de tweede keer dit seizoen punten, Oostende blijft de goede prestaties opstapelen.

Aernout Van Lindt in Waregem

Zulte Waregem ging in eigen huis op zoek naar een 31 op 33 tegen Oostende, dat met een 12 op 15 zich in (definitief) veilige oorden had weten te spelen. Voor Franck Berrier was het bovendien een weerzien met de Gaverbeek, tijdens de heenwedstrijd aan de Kust speelde hij nog bij Essevee.

De thuisploeg moest het doen zonder Colpaert (windpokken), Malanda (vijf keer geel) en Habibou (last van de hamstrings). N’Diaye kreeg de voorkeur op Skúlason als verdedigende middenvelder.

Koude douche Depoitre

Zulte Waregem nam meteen de wedstrijd in handen. Een schuiver van Naessens en een bal of twee in de kleine rechthoek met Caceres en Hazard hadden misschien een vroege openingstreffer kunnen verzorgen – zoals ook in de vorige thuismatchen van Zulte Waregem – maar het doelpunt viel aan de overkant.

Berrier zette zich door op rechts en de bal kwam uiteindelijk bij Depoitre terecht, die de 0-1 staalhard binnentrapte. De rest van de eerste helft ging het spel goed op en neer, maar de wind speelde beide teams wel bijzonder veel parten. De reden viel als bakken uit de hemel, met een keiharde wind die de passing onzuiver maakte. Uiteindelijk hadden beide teams wel nog kunnen scoren, maar het bleef 0-1 aan de rust.

Dury zet alles op alles

Bij de rust een wissel bij Zulte Waregem: Godeau ging er uit, Essevee ging met drie achteraan spelen en Sylla kwam er bij op het middenveld. Het zou niet lang duren voor die wissel zou renderen, want de invaller scoorde op het uur de gelijkmaker.

Als een donderslag bij een heldere hemel kwam Oostende even later opnieuw op voorsprong, alweer via hoofdrolspelers Berrier en Depoitre. Diezelfde Depoitre en Mushekwi misten later nog alleen op Bossut dé kansen om de wedstrijd af te maken.

Aan de overkant zorgde Sven Kums voor de 2-2, door een vrije trap van Hazard tegen de touwen te krijgen. Daar bleef het uiteindelijk bij aan de Gaverbeek. Franck Berrier werd tien minuten voor tijd vervangen bij Oostende en hij kreeg een warm applaus van het thuispubliek, dat ook om de jonge Theo Bongonda riep en hem kreeg. "Iedereen komt als je Theo roept", aldus de fans. Maar ook de jonge flankspeler kon het verschil niet meer maken.

Opstellingen

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' -
De fauw Davy 87' -
D'Haene Karel 90' -
Godeau Bruno 45' -
Verboom Bryan 90' -
N'Diaye Mamatou A   90' -
Kums Sven  90' -
Hazard Thorgan A 90' -
Conté Ibrahima Sory 90' -
Caceres Raphaël 90' -
Naessens Jens 90' -
  Bank G Beoordeel
Sylla Idrissa 45' -
Skúlason Ólafur 3'  
Tarfi Mehdi -  
Bongonda Theo -  
Duplus Frédéric -  
Bruzzese Sébastien -  
Mendy Formose -  

KV Oostende KV Oostende

  Speler G Beoordeel
Ovono Didier 90' -
Luissint Xavier   90' -
Schmisser Baptiste   90' -
Brillant Frédéric 90' -
Lukaku Jordan   90' -
Wilmet Jonathan 90' -
De Schutter Niels   90' -
Siani Sébastien 90' -
Canesin Fernando Matos 69' -
Berrier Franck A 81' -
Depoitre Laurent ⚽ ⚽   90' -
  Bank G Beoordeel
Mushekwi Nyasha Liberty 21' -
Brouckaert Yohan 9'  
Dessaer Denis -  
Foket Thomas -  
Kudimbana Nicaise -  
Van Imschoot Tom -  
Hempte Jimmy -  
Herbeleef Zulte Waregem - KV Oostende

Vooraf