Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Freethiel
Veselinovic schenkt Waasland-Beveren gouden driepunter
Manuel Gonzalez

Waasland-Beveren heeft vanavond een uitstekende zaak gedaan. De Leeuwen versloegen Lierse SK met 3-1. De troepen van Bob Peeters maken zo de aansluiting met de brede middenmoot.

Cédric De Volder in Beveren

De cheerleaders van Waasland-Beveren gaven voor de aftrap alvast het goede voorbeeld. Dalibor Veselinovic moest de bibberende dames opwarmen met enkele doelpunten. Bij de bezoekers verkoos Stanley Menzo opnieuw Igor Berezovsky tussen de palen. Ook voor Wanderson Wamberto – zoon van – was er plaats tussen de elf namen.

Serviër doorbreekt stilte

Veselinovic had er alvast zin in. De aanvaller had een wereldgoal in gedachten en trapte van op een slordige veertig meter. De aanwezige voetbalfans – de weinige die uit de zetel waren geklommen – konden al meteen een eerste keer lachen. De Leeuwen namen de wedstrijd meteen in handen, maar de eerste kans was voor Lierse. Colin Coosemans bracht echter redding op de knal van Wamberto.

Veselinovic kreeg enkele minuten later echter zijn revanche. Robin Henkens dropte het leer tussen de bezoekende defensie en – doelman. De Serviër nam de bal op de slof en schonk Waasland-Beveren een eerste doelpuntje sinds zo'n twee maanden. Luttele minuten later was de score al bijna verdubbeld. Henkens maakte de bezoekende defensie belachelijk met een doorsteekpass, maar Ivan Trickovski stootte op een uitstekend uitgekomen Lierse-goalie.

Subersub

Waasland-Beveren werd vlak na de rust afgetraft voor het gemors met de kansen. Bij een hoekschop werd Coosemans gehinderd door Milos Maric. Kostadin Huzarov – aan de rust op het veld gedropt – twijfelde niet en knalde het leer in het dak van het doel, 1-1. De thuisploeg leek van slag na het tegendoelpunt. Het goede voetbal van voor de koffie kreeg immers geen vervolg.

In die tweede periode werd al snel duidelijk waarom Waasland-Beveren en Lierse SK in de rechterhelft van het klassement kamperen. De beleving kwam vooral van de fans en het voetbal deed bij momenten pijn aan de ogen. De thuisdefensie liet zich – na opnieuw een scrimmage voor doel – ei zo na een tweede keer ringeloren. Het vizier van de Lierse-sluipschutters kon echter een druppeltje olie gebruiken.

Efficiënte Serviër

Waasland-Beveren trok het laken in de slotfase dan toch naar zich toe. De wind blies het leer richting Maric. De middenvelder was niet egoïstisch en bediende op zijn beurt Veselinovic. Berezovksy riskeerde nog lijf en leden, maar kon de nieuwe achterstand niet voorkomen, 2-1. Enkele minuten later verzekerde Robert Demjan zijn ploeg van de drie punten, 3-1.

Waasland-Beveren doet zo een uitstekende zaak in de degradatiestrijd en mag stilaan naar boven kijken. Lierse doet er dan weer best aan om 2013 deze week af te sluiten met een overwinning om niet in de problemen te komen. Stanley Menzo zit alvast met de handen in het haar, Peeters kan weer lachen.