De Grote Voetbalenquête: de jeugdwerking

Timothy Collard
Timothy Collard
| 6 reacties
De Grote Voetbalenquête: de jeugdwerking
Foto: © SC

Tijdens de voorbije weken kon u op Voetbalkrant.com een enquête invullen. Nu de resultaten bekend zijn, leggen we die ook voor aan onze lezers. Vandaag bespreken we de jeugdwerking.

We peilden bij onze lezers naar hun mening over de jeugdwerking bij hun favoriete club en de gemiddelde fan was over het algemeen tevreden met de gang van zaken bij zijn club. Enkel de supporters van KV Mechelen en Sporting Charleroi vinden dat hun club meer aandacht aan de jeugdwerking zou mogen besteden.

Natuurlijk krijgen de ‘kleine’ clubs vaak te maken met het fenomeen dat jonge voetballertjes verkassen naar een grotere club. Dat is een fenomeen waar alle Belgische clubs mee te maken hebben. De fans geven dat ook aan: hun club kan de eigen jeugd niet genoeg in de eigen rangen houden.

De fans van Club Brugge en Zulte Waregem vinden dat ze hun talenten genoeg kunnen behouden. De supporters van Anderlecht, Standard en KRC Genk zijn een andere mening toegedaan. Zij zien teveel talent op te jonge leeftijd vertrekken.

Dankzij het play-offsysteem durven de Belgische clubs de laatste jaren meer inzetten op de eigen jeugd. 60% procent van onze lezers is dan ook tevreden: hun club laat genoeg spelers uit de eigen jeugd doorstromen.

Bij de topclubs, met Anderlecht op kop, is men meer dan tevreden met de doorstroming van de jeugd. Maar liefst 77,95% van de paars-witte fans zegt dat er genoeg talenten doorstromen uit de eigen jeugd. Niet onlogisch, als je ziet welke jongens er de afgelopen jaren doorbraken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties