Nog anderhalf jaar wachten op spanning

Nog anderhalf jaar wachten op spanning
Foto: © SC

De zware straf die Glasgow Rangers enkele jaren terug kregen, hangt als een zwaard van Damocles boven de Schotse competitie. Gelukkig lijkt het slechts een kwestie van tijd voor het terug tot derby's komt in Glasgow.

Door Aernout Van Lindt

Glasgow Rangers werd naar de Schotse vierde klasse verwezen. Daar werd het vorig jaar kampioen met maar liefst 24 punten (!) voorsprong op de tweede in de stand.

Wie had gedacht dat de Rangers in de Schotse derde klasse (de League One) meer moeite zouden hebben om te promoveren, komen nu bedrogen uit stilaan: halfweg de competitie heeft het weeral 17 punten meer dan de eerste achtervolger, de vraag is dus weer eerder wanneer dan wel of Rangers kampioen zal gaan worden.

En Celtic?

En ondertussen 'verveelt' Celtic zich ook maar wat. Iets over halfweg de competitie heeft het een voorsprong van dertien punten op de eerste achtervolger, vorig jaar was het na een speeldag in de play-offs zeker van de eindoverwinning.

Niet alleen heeft de competitie aan spanning ingeboet, het mist ook - vooral in Glasgow - de befaamde derby's. Vier "Old Firms" op een jaar, daar kickt de stad op. Nog anderhalf jaar en het zou terug zover kunnen zijn.

Of hopen dat beide teams elkaar tegenkomen in de bekercompetitie dit jaar. In de achtste finales in februari alvast niet, maar mogelijk bekeren beide Glasgows verder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties