Datum: 18/01/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Club Brugge geeft overwinning uit handen
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Club Brugge geeft overwinning uit handen
Foto: © SC

Club Brugge heeft de drie punten tegen Lierse uit handen gegeven in de extra tijd. Vazquez opende de score kort na de pauze met een heerlijke treffer. Het was allemaal te weinig wat Club bracht en in het slot scoorde Hazurov met een gelukje de gelijkmaker.

Robby Morren in Lier

Michel Preud'homme had af te rekenen met een handvol geblesseerden: De Sutter, Tchité, Meunier, Refaelov en Blondel liggen in de lappenmand. Logisch ook dat er bijgevolg weinig verrassingen te noteren vielen. Duarte begon op de bank. Ook bij Lierse verschenen de verwachte elf aan de aftrap, met Watt diep in de spits.

Frans Vermeyen en Thomas Wils

Voor de partij gingen enkele honderden Lierse-sjaals de lucht in tijdens de minuut stilte voor de pas overleden Frans Vermeyen en mocht Thomas Wils bloemen in ontvangst nemen voor zijn 100e wedstrijd voor geel-zwart.

De eerste helft was best aangenaam om volgen, met Lierse dat vrijuit voetbalde en het meest aanspraak kon maken op de openingstreffer. Bourabia was er twee keer dichtbij, eerst met een kopbal en wat later met een vluchtschot. Wandersen mikte een metertje naast en Losada knalde hard op Ryan. Club kon daar lange tijd maar weinig tegenoverstellen, op een kopbal van Gudjohnsen na.

In het slot van het eerste bedrijf joeg Club het tempo de hoogte in onder aanvuren van Preud'homme, die voortdurend in discussie ging met de vierde official. Lierse kwam nooit echt in de problemen, het was allemaal te weinig van blauw-zwart.

Vazquez bevrijdt Club

Club Brugge leek ook een moeilijke tweede helft tegemoet te gaan maar een hele mooie goal van Vazquez zorgde voor de bevrijding. Hij plaatste de bal in minuut 51 op aangeven van Odjidja vanop de rand van de zestien perfect in de rechterhoek. (0-1) Lierse was even aangeslagen en bij de troepen van Preud'homme liep het allemaal wat vlotter. Er was nog een uitstekende kans voor Lestienne die van dichtbij over knalde.

Club geeft drie punten nog uit handen

Het slot van de wedstrijd was helemaal voor de Pallieters. De hoekschoppen volgden elkaar in sneltempo op en er waren kansen voor Wils en Bourabia. De goaltune klonk zelfs even door de luidsprekers maar Ryan had de kopbal nog net op de lijn gekeerd. In het slot had Lestienne nog de 0-2 aan de voet maar hij miste. Het was een misser die Club zuur zou opbreken want in de toegevoegde tijd bracht Hazurov Lierse via een afgeweken bal alsnog op gelijke hoogte. (1-1) Preud'homme ging helemaal uit zijn dak en werd nog naar de tribune gestuurd.

Club trekt zo met een vervelend gevoel terug naar Brugge, Lierse feest omwille van het punt dat in extremis nog werd behaald.

Opstellingen

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
Watt Anthony 90' 7.5
Berezovskiy Igor 90' 8
Bourabia Rachid 90' 8
Swinkels Arjan A 90' 7
Losada Hernan 90' 8
Corstjens Wouter 90' 7
Jääger Enar 90' 8.5
Hoefkens Carl 90' 8
Wils Thomas   85' 7
El Sayed Ghaly Hossam 81' 6
Maciel Sousa Campos Wanderson 62' 7
  Bank G Beoordeel
Vercauteren Julien   28' 7
Hazurov Kostadin 9'  
El Messaoudi Ahmed 5'  
Traoré Hamari -  
De Jonghe Jimmy -  
Saïdi Karim -  
Goris Nathan -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Simons Timmy 90' 3
Høgli Tom 90' 4
Vazquez Victor 90' 6
Lestienne Maxime 90' 4
De Bock Laurens 90' 3
Sobota Waldemar   90' 4
Engels Björn 90' 4
Ryan Mathew 90' 7
Mechele Brandon 90' 4
Odjidja Vadis A 90' 1.3
Gudjohnsen Eidur 90' 3
  Bank G Beoordeel
Verstraete Birger -  
Storm Nikola -  
Fatai Kehinde Abdul Feyi -  
Dierckx Tuur -  
Jørgensen Jesper -  
Kujovic Vladan -  
Duarte Óscar -  
Herbeleef Lierse SK - Club Brugge

Vooraf