Verkast David Pollet naar Olympia?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 55 reacties
Verkast David Pollet naar Olympia?
Foto: © SC

Club Brugge heeft een arsenaal pijlen gericht op David Pollet. Maar waarom is deze transfer een goede zaak voor beide partijen? Onze redactie ging op zoek naar vijf redenen.

Door Cédric De Volder

Afgelopen zaterdag lekte het nieuws omtrent de nakende overgang van David Pollet naar Club Brugge. De alarmbellen gingen nagenoeg onmiddellijk af op Olympia en op Mambourg. Gevolg: beide clubs - alsook de speler - ontkennen de geruchten. Maar waar rook is, is meestal vuur.

Voetbalkrant.com ging dan maar op zoek naar dé vijf redenen die de transfer bevestigen. Conclusie? Een overgang is misschien wel de beste zaak voor alle partijen.

1. Club heeft (dringend) een speerpunt nodig

Tom De Sutter en Mémé Tchité liggen in de lappenmand, Eidur Gudjohnsen en Kehinde Fatai bevestigen niet, Nikola Storm en Tuur Dierckx zijn nog te groen achter de oren. "Ik wil tenminste nog één aanvaller halen", liet Michel Preud'homme onlangs nog optekenen. Voor hetzelfde geld zien we De Sutter en Tchité dit seizoen niet meer terug, hé."

2. Belofte maakt schuld

Preud'homme wist bij zijn aanstelling maar al te goed dat er nog een pak werk voor de boeg was bij Club. De Luikenaar kreeg dan ook de belofte dat er tijdens de wintermercato enkele kwaliteitsinjecties zouden gaan volgen. De voorbije dagen zal de oefenmeester het Club-bestuur wellicht nog eens aan die belofte hebben herinnerd.

3. De luie zetel van Sporting Charleroi

De Zebra's zitten ondertussen in een luxepositie. Charleroi sprokkelde de voorbije maanden voldoende punten om niet meer in de problemen te komen en kan nu gaan incasseren. Onur Kaya (Sporting Lokeren) en Danijel Milicevic (KAA Gent) verlieten het schip al. De kans is dan ook klein dat er nog een reddingsboei wordt geworpen naar Pollet. Bovendien heeft Charleroi voldoende tijd - en middelen - om nu een nieuwe ploeg te gaan bouwen.

4. Pollet is het perfecte type

Bovendien beschikt David Pollet over hét profiel waarnaar Michel Preud'homme op zoek is. De 25-jarige spits heeft voldoende gestalte, maar dat merk je niet aan zijn snelheid. Bovendien kan hij een bal bijhouden en ruikt hij de goal zelfs met een verstopte neus. Nog een extraatje? Alleen in de punt of met z'n tweetjes? Het maakt Pollet niet uit.

5. Druk van de blauw-zwarte achterban

De supporters van Club Brugge zijn een allesbehalve te verwaarlozen factor op Olympia. De fans zullen de verhalen omtrent projecten niet blijven slikken en willen prijzen. Reden genoeg voor het Club-bestuur om de geldbuidel open te trekken. Er zijn immers al voldoende koppen gerold tijdens het tegenspreken van een schare fans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties