Anderlecht heeft Pollet beet

Anderlecht heeft Pollet beet
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is nog niet officieel bekendgemaakt door de clubs, maar dat zal niet lang meer uitblijven: David Pollet trekt van Charleroi naar Anderlecht. De aanvaller zal voor de komende 4,5 jaar voor paars-wit tekenen.

De 25-jarige Fransman komt dus niet over op huurbasis, zoals Anderlecht eerst voorstelde aan Charleroi. De Carolo's wilden harde duiten zien en daar heeft Herman Van Holsbeeck nu dus een akkoord over bereikt met de Henegouwers. John van den Brom wilde er graag een derde aanvaller bij, nu hij heeft teruggegrepen naar het 4-4-2-systeem. Met Mitrovic en Cyriac heeft hij immers maar twee spitsen in zijn selectie zitten en dus geen alternatieven op de bank.

Pollet dreigt dus op de bank terecht te komen of het moet zijn dat hij - zoals soms bij Charleroi - samen met Mitrovic aan de bak kan komen. De twee lijken immers qua stijl veel op elkaar, maar Pollet speelde ook met succes samen met Rossini, ook een bonkige spits. Ook De Sutter en Mbokani werden samen uitgespeeld door Van den Brom, vooral als het nodig was om de match open te breken of gewicht op de verdediging te leggen.

Paars-wit moet wel om en bij de twee miljoen euro op tafel leggen. Of dat in één keer betaald zal worden, is niet geweten. Bij Charleroi zijn ze in deze transferperiode hun drie sterkhouders kwijtgespeeld: Milicevic, Kaya en Pollet, maar zijn ze wel flink langs de kassa gepasseerd.

"Constructieve medewerking"

"Op sportief vlak zal de komst van David Pollet meer mogelijkheden bieden aan de technische staf. De komst van de lange spits was een prioriteit voor paars-wit. Ik wil de speler, de zaakwaarnemer en bewindsmensen van Royal Sporting Club Charleroi danken voor de constructieve medewerking. Deze transfer is dankzij hen in alle harmonie verlopen", liet Herman Van Holsbeeck al weten.

Ook David Pollet is tevreden met zijn transfer. "Ik ben echt trots om voor Anderlecht te mogen voetballen. Ik zal er alles aan doen om de hoge verwachtingen in te lossen. Ik wil mijn trainers, de staf medewerkers, mijn medespelers en de fans van de Zebra’s danken voor de steun en het begrip voor deze overgang. Dankzij hen kon ik deze grote stap zetten", aldus David Pollet. (JW)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties