Transfer Deadline Day: het overzicht

Transfer Deadline Day: het overzicht
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vrijdagnacht werd de transfermarkt gesloten. Op Belgische bodem bleef het rustig, in het buitenland vonden enkele toppers een nieuwe thuis. Hieronder kan u alles nalezen.

Dit nieuwsbericht wordt automatisch over 60 seconden vernieuwd.

23:57: West Brom haalt nog versterking

West Brom huurt Thievy Bifouma tot het einde van het seizoen van Espanyol.

23:40: Inter haalt spelmaker bij concurrentie

De Braziliaan Hernanes maakt de overstap van Lazio naar Inter. De 28-jarige spelmaker tekende een contract voor 4,5 seizoenen bij de ploeg uit Milaan.

23:36: Heitinga verlaat Everton

John Heitinga verlaat Everton na  4,5 seizoenen. De 30-jarige Nederlander tekende in vlak voor de sluiting van de transfermarkt een contract bij Fulham.

23:26: Kakuta naar Lazio

Chelsea verhuurt Gael Kakuta tot het einde van dit seizoen aan het Italiaanse Lazio.

23:20: Senderos trekt naar Valencia

Phillippe Senderos verlaat Fulham. De Zwitserse international gaat aan de slag bij Valencia.

22:48: Monteiro verlaat Club voor anderhalf jaar

Elton Monteiro trekt zoals eerder gezegd naar Portugal. Niet voor een halfjaar zoals verwacht, maar wel direct voor anderhalf seizoen. De verdediger moet er ervaring opdoen om sterker naar blauwzwart terug te keren.

22:32: Berbatov moet Falcao doen vergeten

Dimitar Berbatov wordt door Fulham tot het einde van het seizoen uitgeleend aan Monaco. Daar moet de aanvaller de leemte invullen die wordt nagelaten door de langdurige blessure van Falcao.

22:12: Ter Stegen naar Barcelona

Er zou een akkoord zijn omtrent de overgang van Ter Stegen naar Barcelona. De doelman zou Borussia Monchengladbach in juni ruilen voor de Spaanse topclub, die op haar beurt zo'n 12 miljoen euro zou neertellen.

21:44: Arsenal wil De Jong

Is er toch nog een verrassing in de maak op iets meer dan 2 uur voor het sluiten van de wintermercato? Arsenal zou nog een poging ondernemen om Nigel De Jong los te weken bij AC Milan.

21:28: Vossen gaat nergens heen

Jelle Vossen stond in de belangstelling van heel wat teams, maar zoals gewoonlijk blijft de aanvaller gewoon bij Genk. De aanbiedingen waren weinig concreet en de verkennende aanbiedingen veel te laag.

21:07: Chivu hangt schoenen aan de haak

Christian Chivu zou stoppen met voetballen. De Roemeen staat onder contract bij Inter maar blessureleed zou hem hebben aangezet om een punt achter zijn carrière te zetten.

21:02: Hoesen naar PAOK Saloniki

Het is nu helemaal officieel: Ajax verhuurt Danny Hoesen tot het einde van het seizoen aan PAOK Saloniki. De Griekse club heeft tevens een optie tot aankoop.

20:58: Celtic haalt Griffiths

Celtic heeft een nieuwe aanwinst beet. Leigh Griffiths tekende een contract voor 4 seizoenen.

20:43 Arsenal heeft Källström beet

Arsenal heeft voor het sluiten van de mercato Kim Källström binnengehaald. De Engelse topclub huurt de Zweed tot het einde van dit seizoen van Spartak Moskou. Salomon Kalou komt dan weer niet. Lille heeft een bod van Arsenal geweigerd.

20:37: Ajax ontbindt contracten

Ajax heeft de contracten ontbonden van Boban Lazic en Vincent Vermeij. Dat gebeurde in onderlinge overeenstemming met de spelers.

20:30: Azevedo trekt naar Nederland

OHL leent Thomas Azevedo tot het einde van het seizoen uit aan Go Ahead Eagles. Dat weet Sportifun.

20:15: Nieuwe ploegmaat voor Mertens

Dries Mertens heeft er een nieuwe ploegmaat bij. Napoli legt Faouzi Ghoulam onder contract. De Italiaanse club betaalt meer dan 5 miljoen euro voor de 22-jarige Algerijnse international. 

20:06: Juventus huurt Osvaldo

Osvaldo gaat het komende halfjaar aan de slag bij Juventus. De Italiaanse aanvaller wordt door Southampton verhuurd. Juventus heeft ook een aankoopoptie bedongen.

20:01 Club Brugge laat Högli na dit seizoen gaan

Tom Högli zal na dit seizoen niet meer voor Club Brugge voetballen. De verdediger heeft zijn kribbel gezet onder een contract bij FC Kopenhagen.

19:50: Diego naar Atletico Madrid

Diego keert terug naar Atletico Madrid. De club van Courtois en Alderweireld betaalt naar verluidt anderhalf miljoen euro aan Wolfsburg, waar zijn contract op het einde van dit seizoen afliep.

19:45: Croux half jaartje naar OHL

Jordy Croux, de 20-jarige aanvaller van Genk, gaat de volgende vijf maand voor OHL voetballen. Genk leent hun youngster uit aan de Leuvenaren.

19:08: Manchester City drukt niet door voor Mangala

Manchester City zou vanavond niet meer doordrukken voor Eliaquim Mangala. De ex-Standardspeler zou, al zeker tot de zomer, bij Porto blijven.

18:45: Westerlo haalt topschutter

Westerlo zet zijn titelambities kracht bij. De competitieleider haalt met Koffi de topschutter uit tweede klasse weg bij Boussu Dour. Hij tekent een contract met optie tot het einde van het seizoen.

18:19: Gent rondt komst Vitas af

AA Gent heeft de komst van de Servische belofteninternational Uros Vitas afgerond. Hij tekende bij de Buffalo's een contract van 3,5 seizoenen.

17:32: Kaapt Bayer Leverkusen Kagawa weg bij Man United?

Bayer Leverkusen zou in de komende uren graag nog versterking in huis halen. De Duitsers hebben hun oog laten vallen op Shinji Kagawa. De vraag is of Manchester United de 24-jarige Japanner zal laten gaan.

17:26: Funso Ojo verlaat Antwerp

Funso Ojo voetbalt niet langer voor Antwerp. De middenvelder liet zijn contract bij de tweedeklasser ontbinden.

17:22: Chelsea wil tiener halen bij Hajduk Split

Chelsea wil nog voor het sluiten van de transfermarkt graag Mario Pasalic inlijven. De 18-jarige Kroaat wordt aanzien als een bijzonder groot talent. Mourinho wil de tiener voor 3 miljoen euro losweken bij Hajduk Split.

17u12: Armero naar West Ham 

Pablo Armero voetbalt tot het einde van dit seizoen voor West Ham. De Colombiaanse international wordt door Napoli de komende maanden aan de Engelse club verhuurd.

17u00: Zenit haalt spits voor 18 miljoen

Nicolas Lombaerts heeft er een nieuwe ploegmaat bij. Zenit Sint-Petersburg legt de enorme transfersom van 18 miljoen euro op tafel voor Jose Salomon Rondon. De 24-jarige aanvaller maakt de overstap van Rubin Kazan.

16u47: Gent en Diogo uit elkaar

Carlos Diogo voetbalt niet langer voor AA Gent. Het contract van de 30-jarige Uruguyaan werd in onderling overleg verbroken. Diogo voetbalde pas sinds juni voor de Buffalo's.

16u41: Swansea trekt aan mouw van Nacer Chadli.

Volgens Welshe media zou Swansea Nacer Chadli willen halen. De Spurs-speler zit vaak op de bank bij zijn huidige club en zou bij Swansea de kans krijgen om zich te tonen aan Marc Wilmots met het oog op het WK.

16u38: Mitroglou voor 15 miljoen naar Fulham

De Griekse aanvaller Kostas Mitroglou trekt van Olympiakos naar Fulham. Mitroglou kennen de meesten onder ons van zijn drie doelpunten tegen Anderlecht dit seizoen in de Champions League. Het transferbedrag zou om en bij de 15 miljoen euro bedragen.

15u58: Iakovenko legt medische tests af in Malaga

Voormalig Anderlecht-speler Oleksandr Iakovenko gaat het seizoen vervolmaken in Spanja bij Malaga . De Oekraïener wordt gehuurd van het Italiaanse Fiorentina waar hij meer dan hem lief van was op de bank plaats moest nemen. Iakovenko is momenteel in Malaga om medische tests af te nemen.

15u49: Strikt Moyes alsnog een grote naam?

Manchester United zou alsnog met een late transfer op de proppen kunnen komen. David Moyes lijkt te hopen op de komst van Blaise Matuidi, middenvelder van PSG.

15u42: Julio César blijft QPR trouw

Julio César legt aanbiedingen van Sunderland en Grêmio naast zich neer en blijft bij QPR.

15u35: Nieuwe ploegmaat voor Lombaerts en Witsel?

Volgens Russische media zou José Salomon Rondon op weg zijn naar Zenit Sint-Petersburg. De Venezolaanse spits zou Rubin Kazan verlaten en een ploegmaat worden van Rode Duivels Nicolas Lombaerts en Axel Witsel.

15u30: Konoplyanka naar Anfield?

Eugene Konoplyanka zou dicht bij een overgang naar Liverpool staan. De Oekraïner zou al een persoonlijk akkoord hebben met The Reds voor de komende 5,5 seizoenen.

15u24: Diego terug naar Atlético?

De kans bestaat dat de Braziliaan Diego, einde contract bij Wolfsburg na dit seizoen, terugkeert naar Atlético Madrid.

15u18: Roma haalt jonge spits

AS Roma gaat Tomas Vestenicky de komende maanden uitproberen. De Romeinen huren de 17-jarige spits van FC Nitra.

15u08: Källström legt medische testen af bij Arsenal

Arsenal heeft zijn beoogde versterking bijna binnen. De Zweed Kim Källström zou op dit moment medische testen afleggen in het Emirates Stadium.

14u50: Micah Richards mag niet naar Liverpool

Micah Richards zit op een zijspoor bij Manchester City, maar de club laat de verdediger niet vertrekken naar Liverpool.

14u43: Puncheon definitief weg bij Southampton

Jason Puncheon trekt de deur bij Crystal Palace definitief achter zich dicht. Alle partijen bereikten een akkoord om de uitleenbeurt om te zetten in een definitieve transfer.

14u34: Inter plukt Hernanes weg bij Lazio

Internazionale heeft de geldbeugel opengetrokken voor de Braziliaan Hernanes. De Braziliaan komt voor om en bij de 15 miljoen euro over van Lazio.

14u30: Gislason vindt onderdak in IJsland

Stefan Gislason verbrak eerder deze week in onderling overleg zijn contract bij OHL, maar heeft alweer een nieuwe club gevonden. De middenvelder gaat aan de slag bij Breidablik.

14u18: Solskjaer haalt nog speler bij United

In navolging van Wilfried Zaha, trekt ook Fabio op huurbasis naar Cardiff City. De twee jonkies moeten het team van Ole Gunnar Solskjaer op het hoogste niveau proberen te houden. 

14u04: Nieuwe uitleenbeurt voor Henkinet

Standard stalt Laurent Henkinet opnieuw in tweede klasse. Voor Nieuwjaar kwam de doelman uit voor STVV, nu gaat hij aan de slag bij Dessel Sport.

13u58: Arsenal laat Frimpong vertrekken

Emmanuel Frimpong, die zich een tweetal jaar geleden liet ontvallen Arsenal nooit te willen verlaten, zet zijn carrière verder bij Barnsley. Die club staat momenteel voorlaatste in de tweede klasse.

13u45: Everton strikt beloftevolle doelman

Jindrich Stanek wordt een ploegmaat van Kevin Mirallas en Romelu Lukaku. De beloftevolle doelman (17) uit Tsjechië ruilt Sparta Praag in voor Everton.

13u37: Sunderland-verdediger keert terug naar Serie A

Modibo Diakité gaat de komende maanden aan de slag bij Fiorentina. De Franse verdediger speelde amper bij Sunderland, en keert terug naar de Serie A. Daar speelde hij eerder al voor Lazio.

13u30: PSV zet nog eens in op Altidore

PSV wil een ultieme poging wagen voor Jozy Altidore. De Amerikaanse aanvaller speelt sinds de zomer voor Sunderland, waar hij nog niet bepaald veel potten kon breken. 

13u15: United heeft huiswerk af

Als het van David Moyes afhangt, dan komt er op de laatste dag van de transferperiode niets meer bij bij Manchester United. "Ons huiswerk is af en we gaan verder met deze groep", liet de Schot weten op een persconferentie.

13u00: Utrecht haalt Koevermans terug naar Nederland

Danny Koevermans gaat opnieuw aan de slag in zijn vaderland. FC Utrecht heeft de 35-jarige aangetrokken. Ook Mathieu Delpierre zette zijn krabbel onder een contract bij de Nederlandse club.

12u53: Pools international voor Werder Bremen

Ludovic Obraniak verlaat Bordeaux en gaat aan de slag bij de Duitse eersteklasser Werder Bremen. Volgens L’Équipe schommelt het transferbedrag rond de twee miljoen euro.

12u15: Berbatov gearriveerd in Monaco?

Britse media melden dat Dimitar Berbatov is aangekomen in Monaco. Maakt de Bulgaar een opmerkelijke overstap in de herfst van zijn carrière?

12u06: Heitinga op weg naar Fulham

John Heitinga zet zijn carrière mogelijk verder bij Fulham. De Nederlandse verdediger zit bij Everton op een zijspoor.

11u53: Osvaldo legt medische testen af bij Juventus

Juventus staat op het punt om Pablo Osvaldo vast te leggen. De spits, pas sinds de zomer actief bij Southampton, legt op dit moment medische testen af bij De Oude Dame.

11u45: Liverpool denkt aan M'Vila

Liverpool is na de blessure van Lucas Leiva nog op zoek naar een verdedigende middenvelder. The Reds zouden hun oog laten vallen hebben op Yann M'Vila van Rubin Kazan.

11u35: Ook Berbatov op radar AS Monaco?

Monaco is naarstig op zoek naar een vervanger voor de langdurig geblesseerde Radamel Falcao. Nadat eerder de naam van Fabio Quagliarella (Juventus) circuleerde, zou nu ook Dimitar Berbatov de interesse genieten van de club uit het prinsdom.

11u33: Extra verdediger voor United?

Manchester United zou zich vandaag nog willen versterken met Nicolas Otamendi, centrale verdediger én sterkhouder van FC Porto. Het valt echter af te wachten of de Portugezen het geboden bedrag van 15 miljoen accepteren.

11u30: Chicharito blijft op Old Trafford

Als we de laatste geruchten mogen geloven, dan zou Javier Hernandez gewoon bij Manchester United blijven. De Mexicaan stond in de belangstelling van verschillende clubs, maar zijn manager heeft laten weten dat hij op Old Trafford blijft.

11u27: Chelsea heeft Frans goudhaantje beet

Chelsea heeft Kurt Zouma weten binnen te halen. Het Franse toptalent maakt de overstap van Saint-Etienne, maar blijft tot het einde van het seizoen voor les Verts voetballen.

11u26: Affelay wil zijn kans grijpen bij Barça

Ibrahima Affelay heeft een aanbieding van Villarreal in de prullenmond gegooid. De Nederlandse international is ervan overtuigd dat hij een basisstek kan afdwingen bij Barcelona.

11u17: Legear en Musonda in bij KVM, Sallaets en Van Tricht out

Een drukke dag Achter de Kazerne. Malinwa leent Lamisha Musonda van Chelsea en legde de transfervrije Jonathan Legear vast tot het einde van het seizoen.

KVM stalt ook twee jongelingen elders. Wannes Van Tricht speelt tot het einde van het seizoen bij tweedeklasser Verbroedering Geel. Gilles Sallaets speelt de komende maanden dan weer voor derdeklasser Rupel Boom.

11u16: Quagliarella vervanger Falcao bij Monaco?

Monaco zou zijn oog laten vallen hebben op Fabio Quagliarella, die momenteel op een zijspoor zit bij Juventus.

11u15: Källström op weg naar Arsenal?

Arsenal zou momenteel in onderhandeling zijn met Spartak Moskou om een transfer van Kim Källström te bespreken.

11u12: Dortmund legt jonge Serviër vast

De 21-jarige Milos Jojic trekt de deur achter zich dicht bij Partizan en gaat aan de slag bij Borussia Dortmund.

11u10: Guardiola laat Kroos niet gaan

Pep Guardiola heeft een vertrek van Toni Kroos uitgesloten. Manchester United drong aan op de komst van de international.

11u01: Faris Haroun heeft nieuwe club

Faris Haroun verbrak vandaag zijn contract bij Middlesbrough, maar heeft ondertussen al een nieuwe club. Hij zet zijn carrière verder bij Blackpool, dat eveneens uitkomt in de Engelse tweede klasse.

11u00: Solskjaer shopt bij United

Ole Gunnar Solskjaer kan tot het einde van het seizoen een beroep doen op Wilfried Zaha. De talentvolle winger speelt de komende maanden voor Cardiff City.

10u55: Fulham strikt meteen vervanger voor Taarabt

Fulham heeft al een vervanger voor de naar Milan vertrokken Taarabt beet. Het huurt Lewis Holtby tot het einde van het seizoen van Tottenham Hotspur.

10u50: Taarabt naar AC Milan

AC Milan versterkt zich met Adel Taarabt, die overkomt van Fulham.

10u33: Draxler niet naar Arsenal

Draxler zal gewoon bij Schalke04 blijven. Dat zegt althans Arsene Wenger op een persconferentie.

10u20: Moisander op weg naar Everton?

Het ziet er naar uit dat Ajax geen nood meer heeft aan Nicklas Moisander. Everton zou de speler maar wat graag binnenrijven. Later mogelijk meer ...

10u02: PSG zet alles op alles

PSG gaat nog eens alles op alles zetten vandaag. Het wil maar wat graag Paul Pogba binnenhengelen uit Turijn, maar Juventus wil het goudhaantje niet zomaar laten gaan.

9u59: Nani en Townsend ruiltje-buur?

Tottenham Hotspurs en Manchester United zijn met een opmerkelijke ruildeal bezig. Nani en Townsend zouden van team kunnen wisselen.

9u57: Haroun vrije speler

Faris Haroun heeft in onderling overleg met zijn club Middlesbrough zijn contract opgezegd. Haroun kan dus als vrije speler op zoek naar een nieuwe club. Enkele clubs - waaronder Zulte Waregem - toonden de voorbije maand (even) interesse.

9u50: Kudimbana naar Anderlecht, Vico naar Oostende

Anderlecht en Oostende zijn er uit: keeper Kudimbana trekt naar Anderlecht, Fede Vico komt op huurbasis aan het zeetje spelen, met optie op een jaartje extra.

9u30: Ruildeal met Belg

NAC en Utrecht zijn aan het bekijken op welke manier ze nog voor versterking kunnen zorgen. Een ruildeal tussen beide teams ligt in de lijn der verwachtingen. Timothy Derijck kan dan van ploeg veranderen, Kees Kwakman kan de omgekeerde beweging maken.

9u15: Trent Sainsbury heeft transfer beet

Trent Sainsbury heeft zijn transfer beet. Hij trekt naar PEC Zwolle.

8u54: Padt blijft

Het zat er gisteren al aan te komen, maar het is nu ook defenitief van de baan: doelman Padt van AA Gent gaat niet naar Go Ahead Eagles, maar blijft gewoon in de Ghelamco Arena.

8u44: Iakovenko naar Spanje

Sascha Iakovenko gaat op huurbasis naar Malaga. Hij komt over van Fiorentina, dat hem kwam wegkapen in Anderlecht.

8u33: Man City gaat hard voor Mangala

Mangala - in een verleden nog bij Standard - zou zo maar eventjes 45 miljoen euro mogen kosten voor The Citizens.

8u09: Gudjohnsen en Fatai niet langer nodig bij Blauw-Zwart

Club Brugge heeft twee spitsen binnen. Eentje voor nu en eentje voor komende zomer. Daarmee zijn Eidur Gudjohnsen en Kenny Fatai niet langer nodig bij Blauw-Zwart. Gudjohnsen kan misschien nog een transfer losweken, Fatai zal na zijn huurperiode waarschijnlijk gewoon terug naar Roemenië verkassen.

7u45: Monteiro op weg naar thuisland

Club Brugge heeft een oplossing gevonden voor Elton Monteiro. De kans is groot dat hij op huurbasis in eigen land zal gaan spelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties