Vanhaezebrouck: "Spelen een weekje te laat tegen Anderlecht"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Vanhaezebrouck: "Spelen een weekje te laat tegen Anderlecht"
Foto: © SC

RSC Anderlecht maakt zich op voor het altijd lastige tripje naar het Guldensporenstadion van KV Kortrijk. Hein Vanhaezebrouck wil de landskampioen alvast met open armen ontvangen. "Al spelen we misschien een weekje te laat tegen hen."

Cédric De Volder in Kortrijk

RSC Anderlecht trekt met een pak kopzorgen en druk richting West-Vlaanderen. De landskampioen behaalde de voorbije weken een povere drie op negen, werd vorige week van de mat gevoetbald door Lierse SK en ziet de kloof met leider Standard enkel groter worden. Hein Vanhaezebrouck hoopt dan ook om met zijn Kerels wat extra zout in de wonde te strooien.

"Al spelen we eigenlijk een weekje te laat tegen Anderlecht", analyseert de 49-jarige veldheer. "Paars-wit heeft het altijd lastig na een topwedstrijd. En dat gebeurde ook afgelopen weekend op het Lisp. En nu komt de landskampioen naar Kortrijk met het mes op de keel. Of dat niet voor extra druk zorgt bij hen? Die jongens weten wel wat het is om daarmee om te gaan, denk ik." (lacht)

"Anderlecht is de voorbije maanden sterker geworden"

Nochtans toonde KVK in de heenronde hoe je de troepen van John van den Brom moet aanpakken. De Kerels wonnen destijds met het kleinste verschil in het Astridpark. "Maar ondertussen is Anderlecht een pak sterker geworden. Jongens als Anthony Vanden Borre, Andy Najar en Aleksandar Mitrovic liepen toen niet tussen de lijnen en hebben de ploeg ondertussen op sleeptouw genomen."

De roodhemden kunnen het zich niet veroorloven om - de race om play-off I indachtig - de komende weken punten te laten liggen. En laat er net een tweeluik met Anderlecht en Club Brugge op het menu staan. "Aanvankelijk dachten we dat we deze wedstrijden rustig konden aanpakken. Maar tegen Lierse en Waaland-Beveren betaalden we onze fouten cash. Nu goed, laat Anderlecht maar komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties