Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Achter de Kazerne
Fede Vico schenkt Oostende gouden punt Achter De Kazerne
Manuel Gonzalez

KV Mechelen en KV Oostende hebben het vanavond op een 1-1-gelijkspel gehouden. De thuisploeg leek lange tijd op weg naar de driepunter, maar in de slotfase besliste Fede Vico anders over het Antwerpse lot. De promovendus lijkt nu wel echt zeker van het behoud.

Cédric De Volder in Mechelen

KV Mechelen en KV Oostende hoopten beiden om vanavond de kaap van de dertig punten te ronden. Beide coaches kozen dan ook voor de verwachte opstellingen. Andile Jali en Fede Vico mochten bij de bezoekers nogmaals op de bank beginnen. Wouter Biebauw verving dan weer nog steeds de geblesseerde Tome Pacovski tussen de geel-rode palen.

Zware blessure voor Mushekwi?

Voor de wedstrijd staken de fans van KV Mechelen David Destorme een hart onder de riem met een schitterende tifo. Malinois leek erdoor geïnspireerd en drukte the Kustboys op de eigen helft en dat resulteerde al bijna meteen in een voorsprong. Didier Ovono had echter een schitterende save in huis op een kopstoot van Steven De Petter.

Mechelen werd op slag van rust beloond voor de veelbelovende start. Aleksandar Trajkovski knalde een vrije trap van kortbij in het kruis. Didier Ovono werd geen schijn van kans gegund, 1-0. En er viel nog meer slecht nieuws te noteren voor the Kustboys. Nyasha Mushekwi moest het veld geblesseerd verlaten. Het zag er op het eerste gezicht alvast niet goed uit voor de Zimbabwaan.

Debuut van Anderlecht-huurling

De tweede helft begon allerminst als een kopie van haar oudere zusje. Het afval stapelde zich op in het voetbal van beide teams. Nog voor het uur bracht Vanderbiest Fede Vico in als creatieve impuls. De Spaanse jeugdinternational zocht constant de combinatie en was bij elke aanvallende actie van de bezoekers betrokken. Leuk detail: de huurling van RSC Anderlecht draafde Achter De Kazerne zijn eerste minuten af in onze pintjesliga.

Het balbezit was na de koffie dan wel voor KVO, maar de kansen werden vooral aan de overkant genoteerd. Benjamin Mokulu en Alessandro Cordaro waren echter te laat opgestaan om Ovono te verontrusten. Biebauw - zijn collega aan de overkant - moest de handschoenen amper gebruiken. Al likten kopstoten van Sébastien Siani en Laurent Depoitre wel de dwarsligger.

Vico schenkt KVO gouden punt

De slotfase had echter nog een leuk einde in petto. Fede Vico kwam op de linkerflank in balbezit en gaf Biebauw het nakijken met een krulbal. De doelman van Mechelen zag er bij deze fase allesbehalve goed uit. Al valt het te betwijfelen of de Spanjaard ook echt de bedoeling had om te scoren. Desalniettemin ontstond er een West-Vlaamse feestje Achter De Kazerne. KVO zeker van het behoud? Enkel mathematisch nog niet...