cerCercle Brugge
gnkKRC Genk
Datum: 20/12/2013 01:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Jan Breydel
Buysse nekt Genk met tweede goal uit carrière
Buysse nekt Genk met tweede goal uit carrière
Foto: © SC

Racing Genk: Europese overwintering, nog actief in de Beker en meestrijdend voor de titel, maar recent 3 op 18 in de competitie. Bart Buysse velde al na een kwartier het verdict voor de Limburgers die helemaal op hun tandvlees lijken te zitten.

Johan Walckiers in Brugge

Er zijn ploegen die snakken naar de winterstop, zoals Genk, en dan heb je anderen voor wie het best nog wat langer mag duren vooraleer er een paar weken rust genomen wordt, zoals Cercle Brugge. De thuisploeg voetbalde - zeker in het begin - van de wedstrijd vrank en vrij en had na tien minuten al twee goede kansen versierd. Kristof D'Haene pakte de kerstgeschenkjes van Uchebo echter niet uit.

Tshimanga ziet af

Genk voetbalde inspiratieloos en met veel slordigheden en het kon niet uitblijven dat het afgestraft zou worden. Een kwartier ver en het was reeds zover: Uchebo werd mooi vrijgespeeld, maar de Nigeriaan zag zijn schot afgeblokt. Het leer viel wel voor de voeten van Buysse en die kende geen genade: 1-0. Op dat moment zeker verdiend.

En Genk bleef afzien, zeker met Uchebo waar Tshimanga maar geen vat op kreeg. De Limburgers zitten op hun tandvlees na 32 matchen in zes maanden en dat was duidelijk te zien. Cercle kwam wel een paar keer goed weg na slecht verdedigen. Het eerste geval was nog te vergoelijken, maar de 'assist' van Delle in de voeten van Monrose had veel weg van een geval van 'Comedy Capers'. Mertens behoedde zijn doelman voor de blunder van de week. Maar uiteindelijk kon Genk geen enkele uitgespeelde kans afdwingen.

Genk beter uit de kleedkamer, maar geen geluk

Een heel ander spelbeeld in de tweede helft. Waarschijnlijk na een donderpreek van Mario Been. Genk drukte Cercle tegen de eigen zestien, maar de bal wou er maar niet in. Nochtans waren er een paar goede kansen, maar de schoten geraakten niet door het bos van oranje benen. Hamalainen was ondertussen Tshimanga komen aflossen en de Deen kreeg wel vat op Uchebo. En hij was in de eerste minuut al gevaarlijk met een afstandsschot waar Delle een ultieme reflex voor moest uit de kast halen.

De stormloop duurde exact een kwartier en daarna was de fut er weer uit bij de Limburgers. Invaller Kabananga had tot drie keer toe de kans om de wedstrijd te beslissen, maar liet dat na. Cercle had het geluk wel aan zijn zijde. Delle pakte de ultieme kans van Gorius met een prachtsave en voor een handsbal van Cornelis werd geen penalty gefloten. Voor Genk kan de winterstop niet vroeg genoeg beginnen, maar  met een thuismatch tegen AA Gent donderdag kan het allemaal nog wat erger worden.

Opstellingen

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
D'Haene Kristof A 63' 7
Delle Joris 90' 7
Cornelis Hans 90' -
Wils Stef 90' 6
Mertens Gregory 90' 6
Buysse Bart 90' 7
Smolders Tim 90' 6
Boi Frederik 81' 6
Van Roose Karel 90' 7
Uchebo Michael   90' 8
Buyl Stephen 60' 6
  Bank G Beoordeel
Kabananga Junior 30' 5
Van Eenoo Lukas 27' 6
Staelens Alessio   9'  
Deconinck Jilke -  
Ameye Jasper -  
Coppens Jo -  
Dewaele Gilles -  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Van Hout Kristof 90' 7
Anele Ngongca 90' 6
Kara Mbodji Serigne Modou 90' 6
Hyland Khaleem 90' 7
Tshimanga Derrick   45' 5
Camus Fabien 90' 6
Gorius Julien 90' 6
Kumordzi Bernard Yao 60' 5
Joseph-Monrose Steeven 90' 5
Vossen Jelle 90' 6
Ayub Timbe Masika 72' 5
  Bank G Beoordeel
Hamalainen Brian 45' 6
Mboyo Ilombé 30' 7
Buffel Thomas 18' 6
Baerts Lennert -  
Walsh Sandy -  
Limbombe Anthony -  
Gerkens Pieter -  
Herbeleef Cercle Brugge - KRC Genk

Vooraf