Buysse: "Mijn eerste goal? Essevee-Charleroi in 2008"

Buysse: "Mijn eerste goal? Essevee-Charleroi in 2008"
Foto: © SC

Een doelpunt van Bart Buysse, dat we dat nog eens mogen meemaken. Het was meer dan vijf jaar geleden dat de linksachter nog eens de achterkant van de netten wist te vinden, maar het leverde Cercle Brugge wel drie gouden punten op.

Johan Walckiers in Brugge

"Man van de match? Dat zeggen ze dan hé", lachte Buysse achteraf. "We hebben het vandaag collectief gedaan. En ik denk dat het een terechte winst was. Genk was misschien wel wat vermoeid, maar wij hadden zeker onze verdienste. Jammer dat het nog zo spannend werd, want de match kon al vroeger gespeeld zijn. En we hadden ook wat geluk, want de scheidsrechter heeft dat hands van Cornelis niet gezien."

"Niet flauw doen: we zijn gered"

"We hebben voor elkaar gevochten. En we gaan ook niet flauw doen: we zijn gered", knikte Buysse. "We kunnen nu ontspannen naar de rest van de competitie toeleven. Maar we gaan het match per match bekijken. Play-off I? (lacht) Nee, dat is niet de ambitie van Cercle."

Een doelpunt van Buysse is even zeldzaam als een zonsverduistering. Eens om de vijf jaar is zelfs al veel. "Ik had al een paar weken het gevoel dat die goal er zat aan te komen. Maar het was inderdaad lang geleden. Mijn tweede seizoen bij Zulte Waregem denk ik, tegen Charleroi." Toen leverde die goal een gelijkspel op, nu was hij goed voor de drie punten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties