Bongonda: "Maakte al veel progressie"

Bongonda: "Maakte al veel progressie"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Theo Bongonda kreeg bij Zulte Waregem vorige week een helft de kans in Charleroi. Hij kon een nederlaag ook niet voorkomen, maar blijft wel ambitieus.

Aernout Van Lindt in Waregem

"Ik was blij om te spelen. Dat de supporters op me roepen met hun liedje, is een teken dat ze me appreciëren. Ik heb dat graag", aldus Bongonda over 'Iedereen komt als je Theo roept', het gezang van de supporters van Essevee.

Supertevreden van zijn wedstrijd in Charleroi was hij niet: "Ik was blij, maar niet echt tevreden. Ik moet meer diepgang zoeken en vertrouwen hebben. Defensief gezien was ik niet super, de coach zei me ook dat ik een fout maakte. Ik maak wel veel progressie, vooral tactisch en qua visie op het spel."

"Als je de titel viseert, eindig je tweede of derde"

"En vertrouwen doe je op al spelend, dus ik hoop nog kansen te krijgen", gaat Bongonda verder. Hij verlengde onlangs ook zijn contract. "Dat is een teken dat ze vertrouwen hebben in me", aldus nog de flankspeler.

Een flankspeler die met ambitie zit: "Je moet altijd zoveel mogelijk ambitie hebben. Als je de titel viseert, dan eindig je tweede of derde. Maar Standard is wel de favoriet voor de titel, al is er niets verloren voor de andere ploegen omdat de punten worden gedeeld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties