Top&Flop Ruytinx & Anderlecht

Ruytinx & Anderlecht
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Bjorn Ruytinx

Dit seizoen was Ruytinx al meermaals de Kop-van-Jut, maar Ruytinx antwoordt liefst van al gewoon met de benen. En wat hij dit weekend liet zien is toch echt knap. OH Leuven moest absoluut winnen van Anderlecht om nog kans te maken op play-off 2 en het was El Toro die in zijn eigengereide stijl de troepen leidde. Dat hij dan ook nog scoorde, maakte het verhaal helemaal af. OHL kan zich nog redden, met dank aan de kapitein.

Mbaye Leye

Maandenlang moesten we hem missen, na zijn knieblessure opgelopen in Oostende (eind augustus). En zie, na tien minuutjes in Waasland-Beveren kon hij nu in een halfuur tegen Club Brugge laten zien hoe belangrijk hij is voor Essevee. Dat hij scoorde – niet voor het eerst tegen Blauw-Zwart – maakte het verhaal helemaal af. En dan dat leiderschap: meteen na zijn doelpunt de Brugse heethoofden die in de familietribune van de thuisploeg waren geslopen bedaren: chapeau.

FLOP

Anderlecht

Bezieling. Grinta. Het zijn maar twee van de woorden die bij Anderlecht ook dit weekend weer ontbraken. Verliezen tegen OH Leuven, nadat je de hele wedstrijd afvraagt hoe groot de puntenkloof tussen beide teams zou zijn, omdat je het vermoeden krijgt dat het er zeker niet meer dan vijf kunnen zijn … Er is veel werk aan de winkel bij Anderlecht en dit jaar zal zelfs een mental coach geen soelaas kunnen brengen.

Pak anders eens rood

Vorige week moesten we het al hebben over spelers die op een domme manier en op een verkeerd moment rood pakten, deze week kunnen we daar gerust mee doorgaan. Wat Soumah deed bij Bergen, dat hebben we nog niet vaak meegemaakt: dom geel pakken en dan nog eens dommer geel pakken: faut-le-faire. En de rode kaart van de frustratie was voor De Witte. Hij miste een strafschop, maar trof even later op Ezekiel wel raak.

Ongeluksvogel van de week: Kevin Strootman

Voor onze pechvogel gaan we even naar het buitenland. Wat Kevin Strootman moet meemaken op dit moment is bijzonder erg. Door een zware knieblessure - opgelopen in de topper tegen Napoli - zit zijn seizoen er op en mag hij ook een kruis maken over het WK.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties