gntKAA Gent
zwaZulte Waregem
Datum: 16/03/2014 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Anticlimax in Gent
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Anticlimax in Gent
Foto: © Photonews

AA Gent is er niet in geslaagd om de kans op play-off 1 te verzilveren. Racing Genk liet weliswaar punten liggen in Kortrijk, maar Zulte Waregem kaapte in Gent de drie punten weg na een treffer van invaller Sylla.

Sander De Graeve in Gent

In Gent hing de sfeer van de grote dagen voor het bezoek van Zulte Waregem. Het ging dan ook om de match van het jaar voor de Buffalo's. De thuisploeg begon in een volgelopen Ghelamco Arena met een ei in de broek tegen Essevee.

De thuisploeg kreeg wel al snel hulp van KV Kortrijk. In een mum van tijd stond het 2-0 in het Guldensporenstadion. Gent virtueel geplaatst, maar op de mat leek het vaak iets te paniekerig.

Kansjes Gent

De grootste kansen waren toch voor de Oost-Vlamingen. Habibou besloot uit een scherpe hoek op Bossut en Puljic kopte een vrije trap van Asare voorlangs. Zulte Waregem kwam meermaals in de buurt van de kooi van Sels en maakte de Gentse verdediging nerveus.

Thorgan Hazard was een gesel voor Diabaté die al snel tegen een kaart liep. De rust werd gehaald bij een 0-0 stand. Kage stond toen al onder de douche. Hij blesseerde zich en werd vervangen door Gavazaj.

Nagelbijten in de Arena

Na de koffie kwam Gent met meer drang naar voren uit de kleedkamer. Het ontwikkelde heel wat druk, maar in West-Vlaanderen kwam Genk intussen sterk terug tot 2-2.

Het Gentse publiek stuwde de spelers naar voren, maar het duurde even eer die op de hoogte waren van de stand in Kortrijk. Sels kreeg de onbegrip van het publiek over zich heen toen hij rustig een uittrap nam.

Sylla met de doodsteek

Het bleef bibberen in Gent en op de perstribune werden de schermen intussen ingesteld op de partij tussen Kortrijk en Racing Genk. Gent bleef doorduwen, maar moest opletten op de tegenaanval. Hazard speelde zo'n tegenaanval perfect uit en Sylla duwde de bal via Sels in doel. De broek van het Gent-publiek zakte collectief af.

De spelers en supporters van AA Gent dropen gedesillusioneerd af. De Gentenaars hadden de beste kansen, maar het spel was niet goed genoeg om play-off 1 echt te verdienen. Zulte Waregem kan dan weer met een positief gevoel op weg naar hun match van het jaar. Volgende week is het voor Essevee echt van moeten op de Heizel.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' -
Locigno Sébastien 90' -
Puljic Ante 90' -
Zukanovic Ervin 90' -
Diabaté Zie   90' -
Van der Bruggen Hannes 76' -
Dejaegere Brecht 60' -
Lepoint Christophe 90' -
Kage Hervé 39' -
Habibou Habib 90' -
Asare Nana   90' -
  Bank G Beoordeel
Gavazaj Enis 51' -
Neto Renato 30' -
Pedersen Nicklas 14' -
Privat Sloan -  
Nahayo Valery -  
Milicevic Danijel -  
Padt Sergio -  

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' -
De fauw Davy 90' -
D'Haene Karel 90' -
Colpaert Steve 90' -
Verboom Bryan 90' -
Kums Sven 90' -
N'Diaye Mamatou   69' -
Hazard Thorgan A 90' -
Conté Ibrahima Sory 61' -
Leye Mbaye   65' -
Naessens Jens 90' -
  Bank G Beoordeel
Olinga Fabrice   29' -
Sylla Idrissa 25' -
Skúlason Ólafur 21' -
Mendy Formose -  
Bongonda Theo -  
Bruzzese Sébastien -  
Godeau Bruno -  
Herbeleef KAA Gent - Zulte Waregem

Vooraf