Reactie Scholz lacht met eigen goal: "Combinatie van hoofd en schouder"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Scholz lacht met eigen goal: "Combinatie van hoofd en schouder"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alexander Scholz tekende gisteren voor het enige doelpunt in de finale van de Cofidis Cup. De Deense verdediger begrijpt nog steeds niet hoe hij het leer voorbij Sébastien Bruzzese verwerkte. "Het was iets tussen het hoofd en de schouder."

Cédric De Volder in Brussel

Alexander Scholz troefde Jens Naessens af in een luchtduel. "Maar eigenlijk was er ongelofelijk weinig ruimte", aldus de matchwinnaar na afloop. "Ik had als enige doel om die bal te raken. En dat deed ik met mijn hoofd. Of mijn schouder. Of iets ertussen. (lacht) Of ik de bal ook richting heb gegeven? Nee, helemaal niet."

"Ik moet dit nu wel bestempelen als het mooiste moment uit mijn carrière", knipoogt Scholz. "Ik kan er niet omheen, hé. Ik maak het winnende doelpunt in het nationale stadion van België en bezorg mijn club daarmee een prijs. Was mijn viering na het doelpunt een beetje vreemd? Ja, ik scoor te weinig, hé." (lacht)

"Mooiste moment uit carrière"

De druk is dus van de ketel op Daknam. Hoe kijken de troepen van Peter Maes nu naar play-off 1. "We kunnen met een gerust gemoed aan de nacompetitie beginnen. Het Europese ticket is al binnen. Eigenlijk kan play-off 1 helemaal niet meer mislukken."

En hoe ziet de toekomst van de Deen eruit? De voorbije maanden werd hij immers gelinkt aan een transfer. "Er is een grote kans dat ik volgend seizoen Europees voetbal zal spelen met Lokeren", besluit Scholz. "Maar eigenlijk is het moeilijk om daar nu een antwoord op te geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties