Overzicht: vervelende ballenjongens

Nicola Cantoro
| 11 reacties
Overzicht: vervelende ballenjongens
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het zal je maar overkomen als ballenjongen. José Mourinho die je even de les komt spellen omdat je de bal te lang bijhoudt. Voor de uitploeg die achterstaat zijn ze vaak een vloek, voor de thuisploeg die voorstaat een zegen. Voetbalkrant zette enkele ballenjongensincidenten op een rijtje.

Door Nicola Cantoro

Mourinho spelt ballenjongen de les in Crystal Palace

Chelsea ging vorig weekend verrassend onderuit op het veld van Crystal Palace. In het slot van de match beleefde een ballenjongen de schrik van zijn leven toen hij aangepakt werd door Chelsea-trainer José Mourinho. The Special One stormde af op de jonge knaap toen hij tijd probeerde te winnen. De Portugees spelde de jongen in het openbaar de les en gaf hem daarna een knuffel. “Ik zei hem: als je dat doet (tijdrekken nvdr.) dan wordt je vroeg of laat geslagen”, zei Mourinho. “Kijk maar naar wat er met Eden is gebeurd."

Hazard ‘schopt’ ballenjongen van Swansea

In de bekermatch tegen Swansea moest Chelsea nog een 2-0-achterstand ophalen. Met nog tien minuten op de klok ging een ballenjongen van Swansea op de bal gaan liggen, tot ongenoegen van Rode Duivel Eden hazard die de bal vanonder het lichaam van de jongen probeerde te schoppen. Het leverde Hazard een rode kaart op en heel wat commotie maar ook heel wat begrip in Engeland.

“De jongen kwam naar de kleedkamer en we hadden het er kort over. Ik bood mijn excuses aan en de ballenjongen deed hetzelfde. Daarmee is de zaak voor mij gesloten”, zei Hazard na de match. Het leverde hem uiteindelijk een schorsing op van drie speeldagen.

Ballenjongen Lierse provoceert Proto

Ook op de Belgische velden was er een befaamd ‘ballenjongenincident’ te bespeuren. We herinneren ons allemaal wel de ballenjongen van Lierse die Anderlecht-doelman Silvio Proto de huid vol schold. De Anderlecht-doelman kreeg in die bewuste match weinig fraaie bewoordingen als "hoerenjong" en "jeanet" naar het hoofd geslingerd. De twaalfjarige Damon Cillis verdedigde zich toen door te stellen dat hij eerst zelf geprovoceerd werd. Een jaar na het incident liep de jongen Proto opnieuw tegen het lijf.

Proto ging spontaan de hand schudden van zijn 'grote vijand', maar die had een verrassing voor hem in petto. De sloeber stond daar doodleuk in een trainingsvest van... AC Milan, de eerste tegenstander van de Brusselaars in de Champions League op dat moment. De doelman schonk er weinig aandacht aan, maar Damon bewees nog maar eens van geen kleintje vervaard te zijn.

Ballenjongen Atlético zet Cristiano Ronaldo voor schut

De Portugese ster Cristiano Ronaldo heeft vele fans, maar ook enkele vijanden. Vooral bij aartsrivaal Atlético Madrid. In de stadsderby tussen Atlético en Real Madrid stond Ronaldo 2-1 achter toen een bal buitenging. Bekijk zelf maar het filmpje om te zien hoe de ballenjongen de draak steekt met de sterspeler van Real Madrid. Uiteindelijk maakte Ronaldo wel nog de 2-2.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties