Suarez doet beter dan Ronaldo en Messi dit seizoen

Nicola Cantoro
| 18 reacties
Suarez doet beter dan Ronaldo en Messi dit seizoen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Liverpool-spits Luis Suarez blijft aan de lopende band scoren bij Liverpool. De statistieken van de Uruguayaan liegen er niet om. De 27- jarige goalgetter is de beste schutter van Europa. De Uruguayaan blijft Cristiano Ronaldo en Messi voor in de statistieken.

Door Nicola Cantoro

Suarez scoorde dit seizoen al 29 doelpunten in 27 matchen. Een geweldig gemiddelde. Cristiano Ronaldo doet het niet veel slechter met 28 goals uit 27 matchen. Ook Messi behoort tot de drie beste schutters met 24 doelpunten uit 23 matchen. Ex-Lokeren-speler Alfred Finnbogason (Heerenveen) , Atlético-aanvaller Diego Costa en Zlatan Ibrahimovic vervolledigen de top-6.

Suarez gaf dit seizoen ook al elf assists en heeft daarmee ook een groot aandeel in de eerste plaats die Liverpool op dit moment bestrijkt in de Premier League. Cristiano Ronaldo gaf acht assists en Lionel Messi tien. In het aantal schoten domineert Ronaldo met 197 schoten waarvan 93 op doel, Suarez produceerde 155 waarvan 71 op doel en Messi trapte 124 keer richting doel. Daarvan gingen er 61 op doel. Suarez scoorde wel geen enkele strafschop, aangezien Gerrard de strafschoppen neemt bij Liverpool. Ronaldo en Messi scoorden respectievelijk zes en vijf keer vanaf de stip.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties