Antwerp Ladies willen seizoen afmaken: "Voor de fans is dit misschien erger dan voor ons"
Antwerp Ladies willen seizoen afmaken: "Voor de fans is dit misschien erger dan voor ons"
Foto: © Photonews

De kogel is door de kerk: de Antwerp Ladies houden na dit seizoen op met bestaan. De club zal uit de BeNe League verdwijnen en onder de naam Kontich in eerste nationale een doorstart maken. Antwerpkapitein Marlies Verbruggen wil ondertussen vooral dit seizoen zo positief mogelijk afwerken.

Door Aernout Van Lindt

Het is een beetje een terugkeer naar het verleden, want het was Kontich dat – om BeNe League te kunnen spelen – richting Beerschot trok. En na het einde van Beerschot in eerste klasse kwam Antwerp op de proppen. Maar ook daar is het verhaal ondertussen geschreven.

 “Het was wel al even duidelijk dat er geen toekomst meer was voor de Antwerp Ladies”, laat Verbruggen weten aan Voetbalkrant.com. “Een aantal weken geleden vernamen we al dat we niet langer welkom waren om op Den Bosuil te spelen. Toen weken we uit naar Kontich voor onze thuismatchen.”

“Het is nu de bedoeling om volgend seizoen bij Kontich in eerste nationale opnieuw te beginnen met een aantal speelsters die nu bij Antwerp Ladies spelen”, geeft Verbruggen aan. “Ze hebben er een goed oog in bij Kontich en het zal vooral de bedoeling zijn om jonge talenten te laten doorgroeien. Er zijn natuurlijk wel al een aantal speelsters die een andere club gevonden hebben, maar er zijn ook speelsters die wel blijven.”

“Triest dat er geen club uit Antwerpen op hoogste niveau meer zal zijn”

En dus moet de stad Antwerpen het volgend jaar doen zonder club in de BeNe League. “Het is wat jammer dat de vrouwen afhangen van de mannenploegen in die zin, maar het is vooral triest dat er zowel bij de mannen als bij de vrouwen geen club uit de stad Antwerpen op het hoogste niveau zal spelen volgend seizoen.”

Opmerkelijk: maandag moest Verbruggen samen met haar collega-speelster Mannaert de trainingen leiden: “Onze coach heeft het voor bekeken gehouden, dat kunnen we hem niet verwijten. Maar de komende weken maken we vol met Guy Corten, de vader van een speelster. Hij heeft al ervaring van bij de mannen van Cappellen en wil ons de laatste weken uit de nood helpen.”

“Seizoen uit kunnen doen? Koffiedik kijken”

Zo kan Antwerp alsnog met vertrouwen uitkijken naar de rest van het seizoen. Of toch niet? “Het is koffiedik kijken of we het seizoen kunnen uitdoen momenteel. We hopen allemaal van wel natuurlijk, want het begint te wegen op de groep en het seizoen is toch nog lang.”

“Het zijn inderdaad allemaal geen ideale omstandigheden. Het is moeilijk om op deze manier iedereen gemotiveerd te houden, terwijl zaterdag toch de leider Standard op bezoek komt. We moeten al zien dat we aan genoeg speelsters raken, al zullen we er wel een dertiental kunnen vinden.”

“Vooral erg voor de fans”

Al bij al blijven de Antwerp Ladies positief voor de afwikkeling van dit seizoen: “We houden nu al zolang vol, dus zullen die laatste loodjes ook wel lukken zeker? Voor onszelf willen we dit seizoen mooi afronden, maar zeker ook voor de fans. Zij doen veel voor ons en komen zelfs tussen in de busverplaatsingen.”

“Ik denk dat zij het zelfs erger vinden dan wij dat het einde van Antwerp Ladies nabij is, maar ze hebben wel al aangegeven ook naar Kontich te zullen komen kijken. Dat is mooi”, besluit Verbruggen hoopvol.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties