'Oskaar van de Week': Bjorn Engels

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 42 reacties
'Oskaar van de Week': Bjorn Engels
Foto: © Photonews

Het was me het weekendje van de fopduiken en andere vallende sterretjes en zwanen wel. Op verschillende velden vierde de kwalijke trend van de schwalbe en het matennaaien weer hoogtij. Deze week parkeren we onze auto aan het Jan Breydelstadion.

De laatste seizoenen is de schwalbe ingeburgerd geraakt in de profvoetballerij. Een aanvaller moet bij wijze van spreken eerst een duikexamen afleggen vooraleer hij een lucratief contract kan tekenen bij een voetbalclub. Vandaar reikt Voetbalkrant.com de 'Oskaar van de Week' uit. Deze week gaan we op bezoek bij Club Brugge

Bjorn en Aleksandar

Maar eerst eventjes iets anders. Ook Aleksandar Mitrovic krijgt een vermelding in onze rubriek deze week. De aanvaller van RSC Anderlecht verwarde - enkele minuten vooraleer hij een rood kartonnetje onder de neus kreeg geschoven nota bene - de eigen rechthoek met die van Club Brugge.

De Serviër had immers de opdracht gekregen om Thomas Meunier te dekken op stilstaande fases. Al is verdedigen allesbehalve het sterke punt van Mitrovic. In een (onschuldig) duelletje - dat hij heeft verloren trouwens - ging Mitrovic plots naar de grond. Gelukkig was Olivier Deschacht aanwezig om de kastanjes uit het vuur te vissen.

Engelse acteerlessen

Maar de verdiende 'Oskaar' is deze week simpelweg voor Bjorn Engels. Let wel: onze redactie keurt de actie van Mitrovic allesbehalve goed. De speler van Jong Serviër gaf Jérôme Efong Nzolo een reden om een rode kaart te trekken, maar het theater van Engels was er toch ook over.

"Ik speelde het leep", gaf de verdediger van blauw-zwart achteraf toe. "Maar dat is nu eenmaal eigen aan het voetbal. Het gebeurt niet alleen op het hoogste, maar ook op het laagste niveau."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties