Real betaalt miljoenen aan premies na CL-winst

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 9 reacties
Real betaalt miljoenen aan premies na CL-winst
Foto: © photonews

Prijzen winnen is het allerbelangrijkste in de voetballerij en dat heeft Real Madrid afgelopen weekend weer ondervonden. Daartegenover staan echter gigantische premies die vooraf beloofd worden bij het binnenhalen van een titel of beker. En die durven wel eens de pan uit swingen.

Het goed geïnformeerde El Confidencial berekende dat de Koninklijke liefst 32 miljoen euro moet uitkeren na dit toch wel succesvolle seizoen. Elke speler strijkt een bonus op van 600.000 euro voor het binnenhalen van de Beker met de Grote Oren.

Daarmee ligt deze premie tien keer hoger dan het bedrag dat ze kregen voor hun zege in de Copa del Rey. Bovendien beslisten boegbeelden Raul en Fernando Hierro jaren geleden dat iedereen in de club moet kunnen delen in de winst. Van fysiotherapeuten tot het beveiligingsteam.

Belgische kruimels

De vergelijking met het Belgische niveau maakt extra duidelijk hoe duizelingwekkend deze bedragen zijn. De spelers van RSC Anderlecht kregen voor het binnenhalen van de onverwachte 33e landstitel een al even onverwachte premie van 130.000 euro uitbetaald. Een verhoging van 30.000 euro ten opzichte van de titel een jaar eerder onder John Van den Brom. Naar Belgische normen een aardige duit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties