Sprokkels: Zukanovic mist WK-stage, Spurs passeren langs kassa na CL-winst Real en omkoping in aanloop naar WK?

Sprokkels: Zukanovic mist WK-stage, Spurs passeren langs kassa na CL-winst Real en omkoping in aanloop naar WK?
Foto: © SC

Het WK komt dichterbij, de Belgische clubs beginnen stilletjesaan op te bouwen naar het nieuwe seizoen en ook in het buitenland roert er veel. Wij gieten de kleinere nieuwsberichten voor jullie in een overzichtje.

Zukanovic mist WK-stage

Erwin Zukanovic moet de stage van Bosnië in de Verenigde Staten voorlopig aan zich laten voorbijgaan. Het visum van de AA Gent-verdediger bleek niet in orde.

Patro - Porto gecancelled

Patro Eisden leek lange tijd op weg om FC Porto te strikken voor een zomerse oefenpot, maar de onderhandelingen zijn stopgezet. Dat laat voorzitter Robert Stevens weten tegenover TVL.

Zwoegen met Hanna Mariën 

Sinds ze het bobslee-avontuur vaarwel zei, is Hanna Mariën voortaan 'personal trainer'. En dat hebben ze bij Waasland-Beveren geweten. De voormalige atlete legt er op de Freethiel duchtig de pees op.

Interesse in Kouyaté groeit

De belangstelling voor Anderlecht-speler Cheikhou Kouyaté zwengelt aan. Volgens verscheidene Oekraïense bronnen heeft Dinamo Kiev 9,5 miljoen euro veil voor de Senegalees. Ook vorig seizoen toonde de club van Dieumerci Mbokani al interesse.

Bayern denkt al aan vervanging

Nu Daniel Van Buyten Beieren lijkt te verlaten, heeft der Rekordmeister al defensieve versterking op het oog. Niemand minder dan Diego Godin staat bovenaan het lijstje van Pep Guardiola. De Uruguayaanse verdediger scoorde in de kampioenenmatch van Atletico Madrid tegen Barcelona.

1 miljoen kijkers

Bijna 1 miljoen (986.543) Vlamingen keken gisteravond op Sporza naar de oefeninterland tussen België en Luxemburg. Goed voor een marktaandeel van 37,5 procent.

Nieuwe look voor Waasland-Beveren

De Waaslanders kondigden een tijdje terug een nieuwe look en huisstijl aan. Die krijgt nu stilaan vorm. Op de webstek publiceerde de club alvast een voorsmaakje hoe het ontwerp er op de bekendmaking op 10 juni zal uitzien.

Paars-witte Manneke Pis

Anderlecht viert vandaag haar 106de verjaardag en wordt daarvoor door de stad Brussel in de bloemetjes gezet. Manneke Pis krijgt voor deze speciale gelegenheid een paars-witte tenue. Het monument in hartje Brussel is in zijn nieuwe gedaante nog tot 16 uur te bezichtigen.

Bavik Cup

KV Kortrijk wil het seizoen in schoonheid afsluiten en organiseert voor de 3e keer de Bavik Cup. Een veteranen- en recreantentoernooi dat op de kunstgrasvelden van de jeugdacademie doorgaat en dit op 21 juni. Meer info via volgende LINK.

De oudste club van het land laat weten dat supporters nog vier dagen kunnen genieten van een speciaal tarief voor de aanschaffing van een abonnement voor komend seizoen. Kortingen gaan van 8 tot liefst 25 procent. Meer info vind je HIER.

Pizarro verlengt

Claudio Pizarro speelt ook volgend seizoen voor Bayern München. De 35-jarige aanvaller verlengde dinsdag zijn contract met één jaar.

Deco vrijgesproken

Deco, de voormalige ster van Chelsea en Barcelona, is door het TAS vrijgeproken van dopinggebruik. De 37-jarige middenvelder werd in maart van vorig jaar betrapt op het gebruik van Furosemide, een vochtafdrijvend middel om dopinggebruik te maskeren, maar bij het hertesten van zijn urine werd niets meer aangetroffen.

Matavz en PSV richting FIFA

De mislukte transfer van Tim Matavz naar Rubin Kazan krijgt nog een staartje. De overgang leek in kannen en kruiken tot de Russische club ineens de medische testen afblies en PSV acht miljoen euro door zijn neus geboord zag. Speler en club trekken nu naar de FIFA om hun gelijk te krijgen.

Wales onthoofd

Na Aaron Ramsey geeft ook Gareth Bale forfait voor de oefeninterland van Wales tegen Nederland. Daarmee is de selectie van de Welshmen zo goed als onthoofd. Real Madrid laat weten dat Bale licht geblesseerd is.

Cardozo richting Rusland?

Oscar Cardozo, aanvaller bij Benfica, weet nog niet waar hij volgend jaar aan de slag gaat, maar het zal waarschijnlijk niet bij de Portugese club zijn. De aanvaller heeft immers lucratieve aanbiedingen uit Rusland op zak. Rubin Kazan en Lokomotiv Moskou dingen om zijn diensten.

Reina blijft mogelijk bij Napoli

Napoli wil graag doelman Pepe Reina definitief aan zich binden. Als Reina terugkeert moet hij de concurrentie aangaan met Simon Mignolet. Zijn salaris bedraagt rond de vijf miljoen euro, en dat zou een struikelblok vormen.

Ongeval schrikt Duits oefenkamp op

De Duitse nationale ploeg bereidt zich momenteel voor op het WK in Noord-Italië. Op een sponsorevent van Merceded-Benz namen Benedikt Höwedes en Julian Draxler plaats in de racewagen van piloot Pascal Wehrlein. Het tafereel liep echter slecht af en twee toeschouwers werden met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Nieuw omkoopschandaal in de maak?

De Britse geheime dienst heeft een onderzoek geopend naar verdachte inzetten in de aanloop naar de partij tussen Schotland en Nigeria van morgen. Het is op dit moment nog niet duidelijk wie wordt verdacht van matchfixing. Voor de volledigheid: de partij wordt gespeeld in Londen.

Modric levert Spurs miljoenen op

Tottenham Hotspur mag nog eens langs de kassa passeren. De Londenaren hebben immers nog een slordige tien miljoen euro te goed van Real Madrid. Bij de verkoop van Luka Modric werd immers overeen gekomen dat los Blancos dat bedrag moesten ophoesten bij een Champions League-winst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties