Datum: 27/07/2014 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen dolt met arm Genk
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
KV Mechelen dolt met arm Genk
Foto: © Photonews

KV Mechelen veegde zondagmiddag de mat aan met de Limburgers. De Maneblussers brachten mooi en verzorgd voetbal en boekten een openen de competitie met een oververdiende 3-1 zege. Genk blijft in hetzelfde bedje ziek en Ferrera lijkt niet de geschikte dokter.

Robby Morren in Mechelen

Emilio Ferrera verraste al in meteen in de competitieopener. Hij verwees publiekslieveling Köteles naar de bank, Bizot nam plaats onder de lat. Verder geen enkel spoor van Jelle Vossen, zelfs niet op de bank. Een transfer lijkt nu wel echt in de maak. Bij KV Mechelen mocht Adesanya voorin opdraven, Veselinovic begon op de bank.

KV Mechelen bracht fris voetbal op de dorre grasmat. Toch moesten de Maneblussers al na 7 minuten achtervolgen. Mboyo behield in de zestienmeter het overzicht, legde terug op Hyland die de bal voorbij Pacovksi plaatste. (0-1)

Genk in een zetel zou je denken, maar niets was minder waar. De thuisploeg was allesbehalve aangeslagen en bleef mooi vooruit voetballen en snelle combinaties op de mat leggen. Rechtsback Ayub zag sterretjes, maar eerst Obradovic, later Hanni en Matthys konden er niet van profiteren.

KV Mechelen dolt met Genk

Halfweg het eerste bedrijf stond de verdiende gelijkmaker dan toch op het scorebord. Fris zag de Genkse defensie er niet uit bij die actie in de grote rechthoek. Het was Claes die breed legde tot bij de vrijstaande Hanni. Die kon een van de makkelijkste goals uit zijn carrière scoren. (1-1)

Genk was werkelijk nergens en de geelhemden gingen door op hun elan. Matthys knalde op de paal, Adesanya trof in de herneming wel raak in het dak van het doel. Twee minuten later pikte ook Glenn Claes zijn goaltje mee. Hij stifte het leer perfect over doelman Bizot. Bij Genk ging met met de kopjes naar beneden rusten. (3-1)

Het werd helemaal uitzichtloos voor Genk toen Hyland al vroeg in de tweede helft met een tweede geel karton moest gaan douchen. Gerkens kwam in de plaats van Schrijvers. Het contrast tussen de feestende Mechelse fans en de boze Genk-fans kon niet groter zijn. “Welkom in de hel van Malinois”, klonk het bij de geel-rode clan. “Laat je fans maar in de steek” en “Ferrera buiten”, zongen de Limburgers.

Pijnlijk voor Racing Genk

Het was bijzonder pijnlijk voor Genk hoe KV Mechelen het balletje simpel van voet tot voet liet rondgaan terwijl de supporters “We spelen ze van ’t kastje naar de muur” zongen. Genk kreeg dan ook geen voet aan de grond en kon enkel over de middenlijn geraken met een lange bal.

Mechelen nam vrede met de score en met nog een klein kwartier op de klok, viel er dan toch een Genkse kans uit de lucht. Buffel haalde uit, Pacovski pareerde.  In de extra tijd had Veselinovic er nog 4-1 van moeten maken.

In Genk moeten men na deze wanprestatie toch met de handen in het haar zitten. Emilio Ferrera had voldoende tijd om zijn troepen klaar te stomen, maar stelde teleur. Bij KV Mechelen is de vreugde groot na deze geslaagde competitieopener.

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Pacovski Tomislav 90' 5.3
Paulussen Laurens 90' 6.8
Bateau Sheldon   90' 6.3
Kosanovic Milos 90' 6.8
Obradovic Ivan 90' 7
De Petter Steven 90' 7
Claes GlennA 90' 7.8
Matthys Tim 90' 7
Hanni SofianeA 79' 7.8
Cisse Ibrahima 60' 6.8
Adesanya Jason 71' 6.3
  Bank G Beoordeel
Van Tricht Wannes 30' 5.3
Veselinovic Dalibor 19' 5.3
Rits Mats 11' 5.3
Biebauw Wouter -  
Vanlerberghe Jordi -  
De Witte Seth -  
Biset Maxime -  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Bizot Marco 90' 6
Ayub Timbe Masika 90' 2.7
Kara Mbodji Serigne Modou 90' 3.7
Simaeys Jeroen 90' 2.7
Tshimanga Derrick 90' 4
Buffel Thomas 90' 4.7
Gorius Julien 90' 4
Hyland Khaleem     54' 4.7
Cissé Sekou 90' 3.7
Schrijvers Siebe 57' 4
Mboyo Ilombé A 90' 6
  Bank G Beoordeel
Gerkens Pieter 33' 5.7
Köteles Laszlo -  
Castagne Timothy -  
Zarandia Luka -  
Kabasele Christian -  
Hamalainen Brian -  
Milinkovic-Savic Sergej -  
Herbeleef KV Mechelen - KRC Genk

Vooraf