Top&Flop Keepers op post, armoe troef
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 7 reacties
Keepers op post, armoe troef

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Keepers op post

Veertien doelpunten vielen er in acht duels dit weekend. Dat er bijzonder weinig te juichen viel was naast de dunne spoeling in aanvallend gebied misschien ook wel de verdienste van de keepers. Zij waren collectief op post.

Flaters? Neen. Goede reddingen? Legio. Verhulst pakte een puntje voor Lokeren tegen Racing Genk, Bossut deed enkele knappe reddingen tegen blauw-zwart, Sels hield mooi de nul tegen de Rouches, Van Langendonck was weer op de afspraak, zonder Werner zat Cercle Brugge met een zware nederlaag en ga zo maar door.

Spitsen moeten niet goed zijn om te scoren

Nog een opvallend gegeven dit weekend: de spitsen waren allemaal undercover. Het leek wel alsof de meest anonieme goalgetter een extra prijs kreeg. Op het hallucinante af soms.

Depoitre? Castillo? Keita? Plet? Mitrovic? Allemaal niet of nauwelijks gezien, maar allemaal wél weer goed voor een doelpunt. Met Europees voetbal inclusief zitten alle vijf schutters al aan drie of meer, je moet dus niet top zijn om je ding te doen als aanvaller.

Al wie het wou zien

Een mooi voetbalweekend was het allerminst in de Belgische competitie. We gaan niet eens kort door de bocht als we schrijven dat er in de Engelse vierde klasse meer te beleven viel. Zo zagen we een goal van Luton Town om duimen en vingers van af te likken, terwijl we in de Jupiler Pro League heel weinig kregen.

Batshuayi, Ezekiel, Kouyaté, Hazard en Harbaoui: we zijn veel flitsend vermogen kwijt, versterkingen moeten ervoor zorgen dat de Jupiler Pro League geen Cara niet zo Pro League wordt.

FLOP

Cercle Brugge

Leg het nu thuis maar uit na die 2 op 9: “Maar mama, we kunnen gewoon niet voetballen.” Toegegeven: er zit wel degelijk wat kwaliteit bij De Vereniging, maar dat komt er niet uit. De fans worden ook (opnieuw) in de kou gelaten.

Na Bram Verbist vorig seizoen zien ze nu tot hun verbazing ook Lukas Van Eenoo niet meer in de ploeg staan. Is dat een wonderkind? Neen, maar bij dit Cercle heeft hij wel altijd zijn plaats.

Vi, Ve, Vo, Viselonivc Veselinovic

Leg het nu thuis maar uit na die schandalige prestatie voor de match: “Maar mama, ik kan die naam gewoon niet uitspreken.” Toegegeven: het eerbetoon aan de overleden vader van Dalibor Veselinovic op Mechelen was mooi, maar de fans werden schromelijk in de steek gelaten.

En dat door de man die de aankondiging mocht/moest doen op het veld. Toch beter eerst eens die naam checken, voor je begint te brabbelen op de grasmat over voor wie je een minuut applaus vraagt.

Arbitraire blunders bij de vleet

Leg het nu thuis maar uit na al die verkeerd beoordeelde beslissingen: “Maar mama, ik zie gewoon niet goed.” Toegegeven: er zit wel degelijk wat kwaliteit bij het scheidsrechterskorps, maar dat komt er niet uit.

Een aantal buitenspelposities werden schromelijk verkeerd ingeschat – enkele keren was er echt niet naast te kijken, maar deed de lijnrechter het wel. Bojovic had nooit meer op het veld mogen staan toen hij de gelijkmakende treffer scoorde en verder regeerde de willekeur weer.

Ongeluksvogels van de week: de fans

En zo blijven de fans opnieuw in de kou staan: zij betalen geld voor goed voetbal en punten voor hun team, en zien dat al te vaak de neus doorgeboord door lamentabel voetbal en inaccurate beslissingen. Een weekend om heel erg snel te vergeten. On the bright side: the only way is up.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties