Top&Flop Het hart van Malinwa en de flaters van De Pauw

Het hart van Malinwa en de flaters van De Pauw
Foto: © SC

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Het hart van Malinwa

KV Mechelen kreeg – eindelijk? – loon naar werken Achter de Kazerne. De voorbije weken speelde het vaak minstens een eerste goede helft, maar liet het telkens een voorsprong glippen. Nu tegen Club Brugge het omgekeerde verhaal: van 0-1 naar 3-1.

En de manier waarop mocht ook gezien zijn: Obradovic en Paulussen deden hun werk als backs heel goed, De Petter toonde zich een werkmier. Zo zorgden zij er voor dat het aanvallend compartiment minder verdedigend werk had op te knappen, waardoor die schitterden – met Glenn Claes voorop.

Het oog van McLeish

Bij Racing Genk heeft het shockeffect van de nieuwe trainer heel snel zijn intrede gedaan. Nieuwe man McLeish kwam gewoon kijken naar de match tegen AA Gent en plots zagen we een heel vinnig ploegje.

Buffel genoot zichtbaar van de nakende samenwerking met een Schot, Anele en Okri zorgen – exemplarisch – voor het winnende doelpunt en zelfs Mboyo lijkt op de weg terug naar boven: het alziende oog van de nieuwe coach zag dat het goed was.

De handen van Werner (en Annys)

Ook in Brugge kon er gefeest worden, maar dan wel omdat De Vereniging zijn eerste driepunter van het seizoen binnen fietste. Met dank aan een sterke organisatie – nog steeds maar drie tegendoelpunten uit vijf duels – en een prima keeper: Werner stond werkelijk altijd en overal pal dit weekend.

Ook pal: Koen Van Langendonck, die alweer een prachtmatch keepte voor Westerlo en zo deels een puntje wist binnen te rijven. Met dank ook aan Annys, die voor de redding van het weekend zorgde – in echte Luis Suarez-stijl.

FLOP

De drie van De Pauw

Nill De Pauw is een vaak onderschatte speler. In elke partij speelt hij zich een paar keer goed vrij en vanop de flank verricht hij vaak veel nuttig, ongezien werk. Dit weekend heeft hij echter jammer genoeg opnieuw in de verf gezet waarom hij onderschat wordt.

Tot drie keer toe kwam De Pauw in een eigenlijk niet te missen scoringspositie. Een topspits heeft dan een hattrick binnen, op Belgisch niveau gemiddeld goed voor twee rozen en wie ongeluk heeft moet het met een goaltje stellen. De Pauw miste echter al zijn kansen en vergat zo zijn team een of meerdere punten te gunnen.

De twee van Mpoku

Paul-José Mpoku lijkt op weg naar Qatar. Zat hij dit weekend al met transfermuizenissen, toen hij achter de bal ging staan voor niet een, maar twee elfmeters? Strafschoppen missen, het kan de beste overkomen.

Maar als je eerste op de lat uiteenspat, dan laat je ofwel de tweede door iemand anders nemen, ofwel stuur je zelf die revanche droog in doel. Flagrant naast schieten en zo je ploeg twee punten kosten is uit den boze.

De ene grote grap van het Lisp (en Brussel)

En dan moeten we toch nog even terug naar het Lisp, waar Wadi Degla de grote overwinnaar was in Lierse – Charleroi 0-2. En wel omdat de bezoekers moesten spelen met een oud truitje van de thuisploeg. Lag het aan het gras of het geel van Lierse dat de groene truitjes niet mochten? Daar is nog geen consensus over.

Wel zijn we het eens dat het een vaudeville aan het worden is: de truitjes worden tijdens de week goedgekeurd en zijn dan in het weekend plots toch niet goed genoeg. Het is zoals de reviewcommissie: leuk op foto, maar niet in de praktijk blijkbaar. En dat de vanishing spray van inferieure kwaliteit is aan die van op het WK (na 10 seconden foetsie).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties