Wie haalde het team van de week?
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Wie haalde het team van de week?
Foto: © SC

De speeldagen volgden elkaar snel op deze week. We zagen heel wat matchen mét voetbal (zoals Westerlo-Moeskroen), maar ook een pak zonder (Lierse-Gent). Uit al die indrukken destilleerden we het team van de week.

Doel

Sinds Luzon mocht opstappen bij Standard deden Yohann Thuram en Eiji Kawashima een 'position switch'. Thuram werd eerste doelman en deed dat tegen KV Mechelen uitstekend. Hij pakte een mooie clean sheet. Tot de 0-1 van Hannes Van Der Bruggen stond Lierse-doelman Bajkovic op deze plek. Hij pakte een strafschop en een dot van een kans, maar gaf bij de tegengoal de bal zomaar aan Depoitre.

Verdediging

Achterin hebben we opnieuw drie namen. Dewaest zorgde ervoor dat Club voor het eerst sinds lang niet tot scoren kwam. Vooral zijn deviatie op die ultieme knal van Vazquez was belangrijk. Aan de rechterkant trok N'Diaye goed zijn streng bij Zulte Waregem. Toch een ongewone positie voor N'Diaye, zijn kracht ligt meestal op het middenveld. Ook Monteyne mag er op links in. Hij verijdelde een belangrijke counter van Westerlo en hielp zo RMP mee aan de eerste zege sinds eind augustus.

Middenveld

Vlak voor de verdediging kiezen we voor Ruud Vormer. Hij toonde zich een goed alternatief voor kapitein Timmy Simons op Charleroi. Hij zorgde met zijn grinta voor animo. Voor hem krijgen we twee jongens van het herboren Zulte Waregem. James Troisi was de man van de match. De Aussie was alomtegenwoordig én beslissend. Theo Bongonda viel in en deed 20 minuten lang niets verkeerd en brak de ban met zijn goal.

Aan de buitenkanten kiezen we voor een wervelende Marusic en de immer belangrijke Mpoku. De eerste dartelde op Cercle over het veld, lokte een strafschop uit en lukte twee rozen. Vooral zijn eerste mocht er zijn. Goal van de week, durven we zeggen. Mpoku is dan weer dé man in vorm bij Standard. Ook in de zege tegen Mechelen was hij cruciaal met een goal en een assist.

Aanval

Twee jongens in de spits deze week. Anice Badri was het verschil tussen een goed voetballend Mouscron-Péruwelz en Westerlo. Hij knalde de thuisreputatie van de jongens uit de Kempen naar het verleden. Naast hem krijgt de steeds hard werkende Emond een plaats. Na zijn goal in Gent lukte hij nu de extreem belangrijke 1-0 voor Waasland-Beveren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties