Geschillencommissie legt Darren Keet geen verdere sanctie op

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 23 reacties
Geschillencommissie legt Darren Keet geen verdere sanctie op
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Darren Keet krijgt dan toch geen straf voor de trap die hij uitdeelde aan Alexandar Mitrovic. De reviewcommissie had de Zuid-Afrikaan immers dit weekend nog laten vervolgen.

In het duel tussen Kortrijk en Anderlecht van vorige week gingen Mitrovic en Keet stevig met elkaar in duel. De aanvaller van paars-wit probeerde in extremis nog bij de bal te geraken, maar trok met de vijandelijke goalie in zicht net op tijd zijn been terug. Toch had Keet het niet zo begrepen op de actie van de Serviër en deelde hem een ferme trap in de rug uit.

De reviewcommissie wilde het vergrijp aanvankelijk niet blauw blauw laten en stuurde het bondsparket aan Keet te vervolgen op basis van tv-beelden. Vandaag kwam de doelwachter zichzelf verdedigen.

Uiteindelijk leidde de reviewcommissie uit de wedstrijdbeelden af dat de fase de scheidsrechter niet is ontgaan en werd beoordeeld. Beide spelers werden tot bij de scheidsrechter geroepen en werden aangemaand tot kalmte. "Op basis hiervan wordt geen extra sanctie opgelegd aan Darren Keet door de reviewcommissie van de KBVB", geeft KVK nog mee.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties