KBVB duidelijk: "Kortrijk heeft niet echt een rechtsgrond om naar BAS te stappen"

KBVB duidelijk: "Kortrijk heeft niet echt een rechtsgrond om naar BAS te stappen"
Foto: © SC

In navolging van zijn fans nam ook KV Kortrijk stappen tegen de beslissing die gisteren in het bondsgebouw genomen werd. Kortrijk trekt naar het BAS, maar de KBVB counter ondertussen: daar is geen rechtsgrond toe.

KV Kortrijk besloot na wijs overleg binnen de club in beroep te trekken en naar het BAS te gaan in verband met de uitspraak in de 'bekeraffaire' Club Brugge - Kortrijk (of Kortrijk - Club Brugge). Beide clubs strijden voor het thuisvoordeel in deze achtste finale en beroepen zich daarbij op (een ander deel van) het bondsreglement.

"Gisteren werd door het Uitvoerend Comité Departement Reglement van de KBVB uitspraak gedaan met betrekking tot de 1/8e finale van de Cofidis Cup tussen Club Brugge en KV Kortrijk. De beslissing is dat deze wedstrijd in de 1/8e finale van de Cofidis Cup tussen Club Brugge en KV Kortrijk in Brugge zou gespeeld moeten worden." 

Geen rechtsgrond

"Ondanks dat deze beslissing volledig in strijd is met het reglement artikel 1606.1 van de KBVB. In overleg met onze raadsman hebben we beslist om in beroep te gaan tegen deze uitspraak", klinkt het bij Kortrijk in een persbericht.

De KBVB reageert: "In de uitspraak staat namelijk duidelijk vermeld dat er geen beroep mogelijk is", is Bart De Leener, de Regulations Manager van de voetbalbond, duidelijk. "Dus er is niet echt een rechtsgrond om naar het BAS te stappen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties