De kampioenenmakers op de transfermarkt

De kampioenenmakers op de transfermarkt
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nog zeven speeldagen voor de boeg in de Jupiler Pro League, nog evenveel dagen op de transfermarkt. Het lijkt een tweestrijd tussen Club Brugge en Anderlecht te gaan worden om de titel, of kunnen er andere teams met vers bloed en play-offs toch nog meestrijden? Het winkelkarretje uitgelicht.

  • Club Brugge zou nog wel eens een extra spits kunnen binnenhalen. Zeker als Castillo daadwerkelijk vertrekt is het met De Sutter en Oularé kwetsbaar bij eventuele blessures. Arsenaltalent Chuba Akpom komt dan in beeld.
     
  • Bij Anderlecht zijn ze zeker op zoek naar een spits: Cyriac mag weg, Suarez is mogelijk out voor minstens de rest van het seizoen. Ze denken aan Sylla, maar die is niet zeker of hij wel wil tweede viool spelen na Mitrovic. Een centrale verdediger blijft ook wenselijk (Novaretti?)
     
  • AA Gent kijkt voorzichtig richting wat creatief extra geweld. Niet dat het nodig is, maar Hein Vanhaezebrouck is altijd al gecharmeerd geweest door Thomas Matton.
  • Bij KV Kortrijk kunnen ze dan maar beter uitkijken naar een back-up voor diezelfde Matton. Met Marusic en De Smet hebben ze wel nog extra creativiteit op de flanken in de kern, maar een extra mogelijkheid houdt iedereen scherp.
     
  • Standard dan. Nu Ezekiel komt, maar Mpoku gaat is het vooral op de flanken (zowel links als rechts) dat de Rouches moeten zoeken. Een extra back-up centraal achterin kan ook, een doelman die punten pakt is (zeker in play-off 1 versus Ryan en Proto) meer dan wenselijk.
  • Racing Genk beseft - ondanks zijn knap doelpunt dit weekend - dat Schrijvers de aanval niet alleen kan dragen. En dus moet er een vlotscorende spits bij, want Mboyo kan al anderhalf jaar niet brengen wat van hem wordt verwacht.
     
  • Charleroi en Lokeren tot slot hebben vooral stilte nodig. Kebano, Dewaest, Vanaken, ... laat ze allemaal maar blijven, of het wordt moeilijk om play-off 1 te halen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties